fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 28 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Urbanisme
El Pla d'accessibilitat de Ripollet, en procés de redacció -Urbanisme- 09/03/2021

El Pla analitarà l'accessibilitat a tot el municipi i estudiarà de forma detallada el nucli històric de Ripollet, el parc de Primer de Maig i les parades d'autobús.

L'Ajuntament de Ripollet comptarà aviat amb una Pla d'accessibilitat del municipi, elaborat des de la Diputació de Barcelona, amb la col·laboració de la regidoria de Mobilitat i la Taula de Diversitat Funcional. El passat 16 de febrer va tenir lloc la reunió d'inici de redacció del pla, que comptarà amb una diagnosi i una proposta d'intervenció. El Pla analitzarà l'accessibilitat de tots els vials de les zones urbanes, així com tots els elements de transport, però se centrarà, especialment, en el nucli històric de Ripollet, el parc de Primer de Maig i les parades d'autobús, a petició de l'Ajuntament i la Taula de Diversitat Funcional.

El Pla d'accessibilitat de Ripollet, en procés de redacció -Imatge 1-El Pla d'accessibilitat de Ripollet, en procés de redacció -Imatge 2-

Aquesta primera reunió va comptar amb el regidor de Mobilitat, Transport Públic i Via Pública, Fran Sánchez; la tècnica de Mobilitat, Rosa Moragas; Josep M. Tatché, representant de la Taula de Diversitat Funcional; Anna Guilera, tècnica de la secció d'Accessibilitat de l'Oficina de Mobilitat i Seguretat Viària Local de la Diputació, i Maria Silvia Roques, arquitecta redactora de Pla.

Des de l'Ajuntament es va fer una explicació de les darreres actuacions quant a mobilitat i accessibilitat que s'han dut a terme al municipi, com ara la conversió a zona de vianants de la plaça de l'Onze de Setembre i els carrers Nou i Sagrera; el procés participatiu sobre la reforma del parc del Primer de Maig, o la instal·lació de plataformes d'autobús a moltes parades en els darrers anys. El regidor Fran Sánchez va insistir que "és molt important que tota la redacció del Pla compti amb l'opinió de la Taula de la Diversitat Funcional", amb la qual mantenen "una relació de col·laboració molt enriquidora".

Després de la reunió, l'Ajuntament ha fet arribar a la Diputació tota la documentació requerida, així com la concreció dels elements a estudiar de forma detallada, per tal d'iniciar la fase d'anàlisi del Pla.

NdP



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal