fons degradat blanc
ripollet.cat
Dimecres, 24 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Urbanisme
L'Ajuntament treballa amb els agents socials i econòmics per un comerç sense barreres -Urbanisme- 01/02/2021

La regidora de Comerç, Txell Caler i el regidor de Mobilitat, Fran Sánchez, van reunir-se el passat dilluns, 25 de gener, amb la Taula de Diversitat Funcional i representants de la UCR, per parlar dels problemes que pateixen les persones amb mobilitat reduïda per accedir a alguns comerços i establiments de Ripollet. L'objectiu d'aquesta reunió era marcar un pla d'acció consensuat, per tal de treballar conjuntament per fer de Ripollet un municipi amb comerços accessibles i inclusius. 

L'Ajuntament treballa amb els agents socials i econòmics per un comerç sense barreres -Imatge 1-

Durant la reunió, els membres de la taula van exposar les dificultats amb què es troben en el seu dia a dia a l'hora d'accedir als establiments comercials del municipi. El col·lectiu, conscient de les dificultats per les quals està passat el sector, prefereix aconseguir les millores necessàries a través del diàleg i la conscienciació, en lloc d'optar per exigir que s'apliqui la llei i se sancioni als comerços que no la compleixen. En aquest sentit, volen visibilitzar aquells establiments que vetllen per l'accessibilitat i apel·lar a la responsabilitat social i al valor afegit que pot tenir per a un comerç ser inclusiu. La UCR, per la seva part, va mostrar-se totalment disposada a col·laborar i a treballar conjuntament. En finalitzar la reunió, van acordar tornar-se a veure en un mes, per validar un calendari d'accions conjuntes i iniciar la feina. La regidora de Comerç, Txell Caler, ha volgut destacar "el bon clima de la reunió i l'esperit col·laboratiu d'ambdues parts".

El consistori, conscient d'aquest problema d'accessibilitat, ja ha pres una primera mesura, amb l'aprovació de les ordenances fiscals de 2021, on ha exclòs del pagament de l'impost d'obres a aquelles persones propietàries d'establiments que realitzin millores d'accessibilitat dels seus negocis o adeqüin l'accés.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal