fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 29 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Política
Les alcaldies del Vallès Occidental denuncien la manca de manteniment de la xarxa elèctrica -Política- 15/01/2021

Arran dels constants talls de llum que estan patint els municipis de la comarca pel mal estat de la xarxa elèctrica, els alcaldes del Vallès Occidental han reclamat aquest matí en roda de premsa solucions a Endesa, que s'haurien de concretar en un pla d'inversions a la comarca. L'alcalde de Ripollet, José María Osuna, ha recordat durant la seva intervenció que són els ajuntaments la primera línia de resposta cap al ciutadà, malgrat ser "la baula més feble de l'administració". Ha assegurat que hi ha hagut un "menyspreu" de la companyia elèctrica cap a la població, especialment notori per la falta de resposta a les reclamacions dels ciutadans. A Ripollet hi ha uns 200 habitatges afectats per als talls de subministrament.

Les alcaldies del Vallès Occidental denuncien la manca de manteniment de la xarxa elèctrica -Imatge 1-

Osuna ha recordat que des de l'Ajuntament de Ripollet s'ha vehiculat un canal per poder fer arribar les reclamacions a la companyia, a través d'un formulari que es pot trobar adjunt a la notícia. Així es busca forçar que l'empresa "doni la cara" després d'haver "atemptat contra els drets dels ciutadans" deixant-los sense llum i sense explicacions. De totes les intervencions la seva ha estat la més crítica tant amb Endesa, que ha assegurat que prioritza "els beneficis d'uns pocs per davant la dignitat de les persones", així com amb els governs de Generalitat i Moncloa, a qui ha acusat de "massa passius i permisius" amb les faltes de respecte constants de la companyia elèctrica. Ha afirmat que "les portes giratòries no donen gaire credibilitat" a aquests governs. Per això, Osuna considera que cal la creació d'una companyia d'energia pública, així com la nacionalització de les elèctriques a nivell estatal.

Ignasi Giménez, alcalde de Castellar del Vallès i president del Consell Comarcal del Vallès Occidental, ha remarcat que s'exigirà "un pla d'inversions a la comarca" per fer front a aquesta situació "intolerable". Assegura també que el conjunt d'alcaldies estan preocupades per l'impacte que tindrà a la població una pujada del preu de l'electricitat.

JPL


Icona Fitxer PDF - 0,49 Mb - ripollet-serveis-formularitallssubministrament-desembre2020.pdf 

AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal