fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 19 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Sanitat
Cerdanyola, Ripollet, Montcada, Barberà i Badia celebren l'anunci per construir l'Hospital E. Lluch -Sanitat- 22/12/2020

Els alcaldes de Cerdanyola, Montcada i Reixac, Ripollet, Barberà, i Badia es van reunir divendres, 18 de desembre, amb la consellera de Salut, Alba Vergés, el director del Servei Català de la Salut, Adrià Comella, i la gerent de la Regió Metropolitana Nord, Anna Aran, on els han anunciat la construcció d'un nou hospital de proximitat al Vallès Occidental.

Cerdanyola, Ripollet, Montcada, Barberà i Badia celebren l'anunci per construir l'Hospital E. Lluch -Imatge 1-
Després de diverses entrevistes amb la consellera de Salut amb l'objectiu d'analitzar l'estat del projecte i la seva viabilitat per atendre les necessitats d'una població que supera els 176.000 d'habitants, la construcció de l'Hospital Ernest Lluch ja és més a prop. El Protocol d'inici del projecte se signarà a finals del pròxim mes de gener.

La construcció del nou hospital garantirà una cobertura assistencial més àmplia en una de les regions amb més densitat de població de tot Catalunya i que requereix amb més urgència un nou centre sanitari, la gestió del qual dependrà del Parc Taulí de Sabadell.

El centre projectat és un hospital innovador amb treball multidisciplinari i amb una atenció integral que, a més, acostarà a la ciutadania els dispositius adequats de seguiment domiciliari. La nova infraestructura es dotarà de gabinets d'alta resolució en atenció ambulatòria especialitzada i de proves diagnòstiques de proximitat, així com cirurgia ambulatòria. Segons anuncia el Departament de Salut de la Generalitat tindrà un cost estimat d'uns 50 milions d'euros en 5 anys.

Els alcaldes i alcaldesses de les poblacions implicades han rebut amb optimisme la notícia que respon a una reivindicació històrica del territori, tot i que afirmen que faran seguiment del projecte de manera atenta i coordinada.




AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal