fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 26 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Cultura
Ajornats els actes de les III Jornades de Memòria de Ripollet -Cultura- 02/11/2020

Les darreres mesures contra la COVID-19, amb el tancament d'equipaments culturals, han fet prendre aquesta decisió. Només es manté una xerrada online per a professorat d'instituts, per a presentar el projecte educatiu relacionat amb la memòria històrica.

En el marc dels programes municipals de memòria 'Memòria=Dignitat' de l'Ajuntament de Ripollet, avui dilluns, 2 de novembre, estava previst iniciar el programa d'actes de les III Jornades de Memòria de Ripollet. Tot i que ja s'havia reduït el programa inicial, la posada en marxa de les noves mesures contra la COVID-19, el passat divendres 30 d'octubre, amb el tancament d'equipaments com el Teatre Auditori o el Centre Cultural i la impossibilitat de fer actes públics, ha provocat l'ajornament del gruix del programa. La Regidoria de Memòria Històrica treballa ara per reprogramar els actes, si la situació epidemiològica ho permet, pel mes de gener, coincidint amb el Dia Internacional de Commemoració de l'Holocaust.

Ajornats els actes de les III Jornades de Memòria de Ripollet -Imatge 1-Ajornats els actes de les III Jornades de Memòria de Ripollet -Imatge 2-

El programa estava previst desenvolupar-se del 2 al 14 de novembre i comptava amb més d'una dotzena d'actes, com ara xerrades, exposicions, cinema, presentació d'un llibre i l'acte final de col·locació de les Stolpersteine, en homenatge als cinc ripolletencs deportats als camps de concentració nazis. L'única activitat que es manté és la xerrada virtual per a personal directiu i professorat d'instituts, prevista pel pròxim dimecres, però que finalment tindrà lloc el 13 de novembre.

Conveni amb Amical i treball amb joves
En aquesta xerrada s'explicarà als centres de secundària el projecte educatiu que l'Ajuntament té previst posar en marxa en relació a la memòria història i que s'emmarca en el conveni de col·laboració signat el passat mes de setembre entre l'Ajuntament i l'Amical de Mauthausen i altres Camps i de totes les víctimes del nazisme d'Espanya. Aquesta entitat sense ànim de lucre, constituïda pels supervivents dels camps de concentració i extermini del règim nazi, així com per familiars i amics de les víctimes del nazisme, té l'objectiu de reconèixer el que hi va passar i recordar la memòria dels que hi varen morir i patir, per tal d'alertar als ciutadans d'avui, especialment els més joves, dels perills de certes ideologies que poden desembocar cap a la intolerància i cap a l'anul·lació de drets de les persones i els pobles.

A través d'aquest conveni, l'Ajuntament formarà part de la Xarxa de Memòria i Prevenció del Feixisme Mai Més, convidant a participar a d'altres col·lectius i entitats locals. En el marc d'aquest acord de col·laboració, l'objectiu del projecte educatiu és oferir recursos als instituts, per tal que es puguin treballar a l'aula, amb alumnes de 4t d'ESO i Batxillerat, diferents temes relacionats amb la memòria històrica. També està previst oferir xerrades als centres i visites als camps de concentració de Buchenwald i Mauthausen. El projecte pretén, alhora, treballar amb els joves els valors de la tolerància, la democràcia i el rebuig de totalitarismes.

NdP



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal