fons degradat blanc
ripollet.cat
Dimecres, 24 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Cultura
L'Ajuntament i la Diputació acorden el pla de treball per definir la Biblioteca central de Ripollet -Cultura- 15/10/2020

Aquest matí el regidor de Cultura i d'Educació, Oriol Mor, i tècnics municipals, s'han reunit de forma telemàtica amb el diputat de Cultura, Joan Carles Garcia Cañizares, per tal d'establir el pla de treball de definició de la futura Biblioteca central de Ripollet. A la reunió també ha estat present el coordinador de l'Àrea de Cultura, Jordi Roca, i la gerent del Servei de Biblioteques de la Diputació de Barcelona, Marta Cano. Ambdues parts han acordat treballar conjuntament la definició del projecte executiu, que podria estar enllestit a principi de 2023.

L'Ajuntament i la Diputació acorden el pla de treball per definir la Biblioteca central de Ripollet -Imatge 1-

El pla de treball compta amb tres fases i es desenvoluparà de forma coordinada entre els equips tècnics de la Gerència de Serveis de Biblioteques i l'àmbit de Desenvolupament Comunitari de l'Ajuntament de Ripollet. La primera fase, que es preveu dur a terme d'aquí a finals d'any, consistirà en l'elaboració d'un informe de viabilitat del projecte, que tindrà en compte aspectes demogràfics, urbanístics, econòmics, de recursos humans i de foment de la lectura.

La segona fase consistirà en un procés participatiu per tal de definir el pla d'usos del futur equipament, que es realitzaria duran l'any vinent i, per últim, la tercera fase consistirà en la definició del projecte constructiu, encara per decidir si es farà mitjançant un concurs d'idees o per encàrrec directe del projecte executiu, que podria estar acabat a principi de 2023.

Projecte estratègic
La Biblioteca central de Ripollet, que s'ubicarà a Can Mas, és un dels projectes estratègics de ciutat a mig i llarg termini del govern local, inclòs en el Pla d'Acció Municipal de l'actual legislatura, per tal de promoure la cultura i el teixit comunitari, a través del foment de la lectura. També vol donar resposta a la mancança d'equipaments culturals que pateix Ripollet. L'objectiu és mantenir la biblioteca actual i que el nou espai actuï com a referent i eix vertebrador de les polítiques culturals de foment de la lectura al municipi. Es tracta d'un equipament necessari i que, a més, correspon a un municipi com Ripollet, d'acord amb la Llei 4/1993, de 18 de març, del sistema bibliotecari de Catalunya, i al Mapa de la Lectura Pública de Catalunya.

NdP



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal