fons degradat blanc
ripollet.cat
Dimecres, 30 de setembre de 2020
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Cultura
El grup organitzador de l'Enlorca't impulsa el Racó de Federico García Lorca -Cultura- 09/08/2020

Enlorca't ha presentat el programa de la seva tercera edició per aquest 2020. Enguany, "per coherència" de les mesures sanitàries derivades de l'actual pandèmia, el grup organitzador no convoca un acte públic i el reconeixement consistirà en l'obertura d'un espai permanent dedicat al poeta assassinat pel feixisme l'agost del 1936. Al costat mateix del memorial al poeta s'inaugurarà el pròxim dilluns 17 d'agost, i coincidint amb la data del seu afusellament, el Racó de Federico García Lorca, un espai permanent que s'integra amb l'actual memorial ja instal·lat en motiu de l'Any Lorca. El reconeixement està organitzat pels col·lectius locals FAGC Ripollet, L'Aresta, Proud Ripollet, les associacions de veïns de Sant Andreu i Can Vargas, i veïns i veïnes de Ripollet. A més, compta amb la col·laboració de la Biblioteca de Ripollet i l'Ajuntament de Ripollet.

El grup organitzador de l'Enlorca't impulsa el Racó de Federico García Lorca -Imatge 1-
En aquesta tercera edició, els llibres i la memòria del poeta són els eixos principals del reconeixement. Per aquest motiu, el Racó de Federico García Lorca portarà la inscripció "Mig pa i un llibre", un fragment del conegut discurs que el poeta va pronunciar a la inauguració de la biblioteca del seu poble, Fuente Vaqueros, l'any 1931. Un crit en defensa de la cultura, una reivindicació avui molt vigent i necessària a causa de la crisi econòmica que està provocant la pandèmia.

Punt d'intercanvi de Llibres Lliures
El Racó de Federico García Lorca inclourà també una caseta de la xarxa d'intercanvi de llibres de Ripollet Llibres Lliures, afegint-se així a les sis casetes repartides per diferents punts de Ripollet. La caseta s'inaugurarà omplint-la de l'obra publicada de García Lorca, en un reconeixement a la seva figura a través dels llibres i de la cultura d'accés lliure per a tothom.

Edició en memòria de la Maite
El grup organitzador dedica l'Enlorca't d'aquest any a la Maite Martín, la primera dona presidenta d'una associació de veïns a Ripollet, l'AV de Sant Andreu, mestra de l'escola Clavé i també col·laboradora de l'Enlorca't amb els seus escrits i poesies. En declaracions del grup organitzador, "La Maite va morir l'abril passat i sempre la tindrem molt present".

Descarregeu el programa en PDF en aquest enllaç.AGENDA

Inscripcions dels cursos i tallers municipals i d'entitats del Centre Cultural

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició. Protagonistes. Ripolletencs que deixen petjada

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferiorVersió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal