fons degradat blanc
ripollet.cat
Dilluns, 8 de març de 2021
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Medi Ambient
Signat el conveni entre l'Ajuntament i al UPC per a l'estudi continu de la qualitat de l'aire -Medi Ambient- 18/06/2020

Aquest migdia s'ha presentat el projecte de control continuat de la qualitat de l'aire de Ripollet, fruit del conveni signat recentment entre l'Ajuntament i el Laboratori del Centre de Medi Ambient (LCMA) de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyers Industrials de Barcelona (ETSEIB) de la UPC.

Signat el conveni entre l'Ajuntament i al UPC per a l'estudi continu de la qualitat de l'aire -Imatge 1-Signat el conveni entre l'Ajuntament i al UPC per a l'estudi continu de la qualitat de l'aire -Imatge 2-Signat el conveni entre l'Ajuntament i al UPC per a l'estudi continu de la qualitat de l'aire -Imatge 3-

L'estudi, que s'executarà entre 2020 i 2023, amb una xarxa de sensors a 8 punts del municipi, pretén continuar, de forma molt més precisa, amb els dos estudis d'olors i de la qualitat de l'aire presentats el maig de 2017 i el gener de 2020. L'objectiu és identificar els episodis molestos d'olors i els nivells d'emissió de contaminants, així com els seus focus, per tal que l'Ajuntament, com ja ha fet amb els estudis anteriors, pugui tenir eines que el permetin exigir millores contínues de la qualitat de l'aire al nostre municipi. Tal com ha explicat la tinent d'alcalde de Serveis Municipals i Municipalitzacions, Pilar Castillejo, aquest conveni compleix amb les dues necessitats detectades per l'Ajuntament, que són "tenir eines per poder exigir actuacions i poder incidir en la millora de la qualitat de l'aire i que aquest control tingui una continuïtat". Castillejo ha assegurat que aquest projecte és beneficiós tant pel municipi com per la UPC, que continua amb la seva tasca d'investigació, així com per les pròpies empreses i els seus treballadors, que són moltes vegades els que suporten les concentracions més altes de compostos orgànics volàtils, que poden provocar episodis d'olor, però també efectes sobre la salut.

L'estudi, que es desenvoluparà en dues fases, començarà amb una quantificació numèrica i la creació d'una base de dades sobre els focus d'emissió i mapes de concentració de compostos orgànics volàtils, durant el que resta d'any. Aquest estudi permetrà dissenyar la xarxa de sensors a 8 punts del municipi, tant propers a activitats industrials, com pot ser l'Ecoparc2, com a vies de comunicació, com és la C-58. En aquest sentit, la regidora Pilar Castillejo ha anunciat que en breu s'espera poder instal·lar diferents sonòmetres a l'autopista, gràcies a un ajut rebut per part de la Diputació de Barcelona.

La Dra. Eva Gallego Piñol, directora tècnica del Laboratori del Centre de Medi Ambient, i el Dr. José Francisco Perales Lorente, responsable de modelització numèrica del centre, han donat tots els detalls de l'estudi i han assegurat que amb la nova tecnologia, que ells mateixos han desenvolupat, i amb el control continu de les dades, podran registrar tots els valors puntuals, amb concentracions màximes moltes vegades molt per sobre del promig diari, que és el que registren la major part d'emissors. El procediment químic de les mostres permetrà separar, identificar i quantificar els nivells d'entre 70 i 80 compostos amb més risc per a la salut. El pressupost d'execució del conveni de col·laboració és d'un total de 53.862,00 euros, IVA exclòs, a pagar en diferents terminis durant els 4 anys que dura el conveni. La Dra. Eva Gallego ha insistit que amb aquest estudi "no es persegueix criminalitzar ningú, sinó involucrar a tots els agents per aconseguir una millora real i contínua de la qualitat de l'aire" i ha afegit que les dades aconseguides fins i tot podrien ajudar a les empreses a planificar tasques de producció i de manteniment en els moments més adequats.
AGENDA

Cafè literari: "El teu gust", d'Isabel-Clara Simó

Taula rodona: "Què passa quan una dona exerceix lideratge en el món empresarial?"

Ràdio: Cara a cara transgeneracional. Com es viu el 8M generacionalment parlant?

Publicació del butlletí feminista de l'Institut Lluís Companys

Taula rodona: "La dona en les espais de participació. Es donen condicions d'igualtat?"

Club de còmic juvenil: "The Promised Neverland", de Kaiu Shirai i Posuka Demizu
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferiorVersió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal