fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 28 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Sanitat
Ripollet ja ha entrat a la fase 3 de la desescalada -Sanitat- 18/06/2020

La passada mitjanit, Ripollet va avançar a la fase 3 de desescalada, dins la regió sanitària Metropolitana Nord. Amb aquest nou pas, totes les regions sanitàries de Catalunya han format una única unitat territorial dins la qual la ciutadania es pot moure amb llibertat. Es tracta de la darrera de les 4 fases de desconfinament progressiu del Pla per a la transició cap a una nova normalitat.
Ripollet ja ha entrat a la fase 3 de la desescalada  -Imatge 1-Ripollet ja ha entrat a la fase 3 de la desescalada  -Imatge 2-Ripollet ja ha entrat a la fase 3 de la desescalada  -Imatge 3-Ripollet ja ha entrat a la fase 3 de la desescalada  -Imatge 4-Ripollet ja ha entrat a la fase 3 de la desescalada  -Imatge 5-
A banda de les novetats anunciades per l'Estat, entre les que destaca la llibertat de moviment dins la regió, l'eliminació de franges horàries i les reunions de fins a 20 persones, a Ripollet, l'Ajuntament ha continuat avançant i actualitzant el Pla de Restabliment de Serveis, que segueix prioritzant l'accés als serveis municipals i l'atenció ciutadana de forma telefònica i telemàtica i apel·lant a la responsabilitat de la ciutadania. Amb l'etiqueta #ObrimRipollet, el consistori torna a informar de les noves mesures de la fase 3 de desescalada a les xarxes socials i a la web municipal ripollet.cat (consulteu imatges adjuntes).

Podeu consultar el que s'hi pot fer a la fase 3, al web de la Generalitat de Catalunya. Recordem que l'ús de mascaretes continua essent obligatori, sempre que no es pugui mantenir la distància de seguretat de 2 metres, a la via pública, en espais a l'aire lliure (parcs, per exemple) i en espais tancats d'ús públic o que estiguin oberts al públic (botigues, per exemple). No és obligatòria en menors de 6 anys, persones amb dificultats respiratòries, persones amb discapacitat o depenents, en activitats incompatibles com menjar o beure i per causa de força major o situació de necessitat.

CONSIDERACIONS GENERALS DE LA FASE 3
· Es pot circular per la regió sanitària de residència amb llibertat sense cap limitació d'horari.
· La distància de seguretat ha de ser de dos metres com a mínim.
· S'eliminen les franges horàries per a passejades i esport no professional.
· Es permeten les reunions de fins a un màxim de 20 persones i cal respectar la distància de seguretat de 2 metres o utilitzar mascareta, i altres mesures de protecció, com la higiene de mans.
· El transport públic funciona amb afectacions al servei per evitar aglomeracions.
· Es permet l'assistència a llocs de culte sempre que no se superi el 75% de la capacitat i es compleixin les mesures de seguretat i higiene.
· Pel que fa a les vetlles, es poden fer a qualsevol tipus d'instal·lacions amb un límit màxim de 50 persones a l'aire lliure i 25 en espais tancats. Quant als enterraments o comiats per incineració, es restringeix l'assistència a 50 persones entre familiars i persones properes, a més del ministre de culte o qui oficia la pràctica de ritu funerari.
· Les cerimònies nupcials i altres celebracions religioses es poden realitzar a totes les instal·lacions, públiques o privades, a l'aire lliure o en espais tancats, sempre que no se superi el 75% de la capacitat i amb un màxim de 150 persones a l'aire lliure o 75 persones en espais tancats.
· Poden obrir al públic els establiments i locals comercials minoristes, sense restricció de metres quadrats, fins al 50% de la seva capacitat i garantint l'atenció prioritària a majors de 65 anys.
· Els locals d'hostaleria i restauració (bars, restaurants...) poden obrir per al consum en local fins al 50% de la seva capacitat. El consum a l'interior del local només es pot fer assegut a taula o agrupacions de taules i preferentment amb reserva prèvia. No està permès l'autoservei a la barra per part del client.


Icona Fitxer PDF - 0,16 Mb - CAT_FAQS-COVID19-FASE3_201406_09h.pdf 

AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal