fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 28 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Cultura
Ripollet celebra el Corpus i els Espais amb encant de manera simbòlica i virtual -Cultura- 10/06/2020

El pròxim dijous, 11 de juny, se celebra la festivitat del Corpus. Com cada any, a Ripollet estava previst celebrar diumenge la mostra de catifes florals i els Espais amb encant. Tot i no poder fer-ho de manera presencial, s'han previst diverses accions per poder gaudir d'aquestes celebracions de manera virtual.

Ripollet celebra el Corpus i els Espais amb encant de manera simbòlica i virtual -Imatge 1-Ripollet celebra el Corpus i els Espais amb encant de manera simbòlica i virtual -Imatge 2-Ripollet celebra el Corpus i els Espais amb encant de manera simbòlica i virtual -Imatge 3-Ripollet celebra el Corpus i els Espais amb encant de manera simbòlica i virtual -Imatge 4-Ripollet celebra el Corpus i els Espais amb encant de manera simbòlica i virtual -Imatge 5-

Així, el mateix dijous les xarxes socials de Ripollet Cultura acolliran una una exposició en línia de catifes, a càrrec de l'entitat Cultura i Tradició. En aquesta exposició podrem contemplar imatges d'anteriors edicions realitzades per Acció Fotogràfica Ripollet. Pel que fa al diumenge, 14 de juny, Cultura i Tradició durà a terme diverses activitats: tindrem ocasió de veure l'Ou com Balla a l'absis de l'Esglèsia de Sant Esteve i contemplar una catifa simbòlica que es farà a la plaça de l'Esglèsia. A més, la Parròquia farà portes obertes de 13.15 a 14h. D'altra banda, Cultura i Tradició participarà divendres, 12 de juny, en una catifa col·lectiva que es farà al claustre de la catedral de Barcelona, davant l'Ou com Balla, amb motiu dels 700 anys de la celebració del Corpus a Barcelona i dissabte, 13, l'entitat es desplaça a Montserrat per fer una catifa.

Des de la regidoria de Patrimoni aquesta setmana anirà fent un repàs a les xarxes de Ripollet Cultura dels diferents Espais amb encant que hem tingut al llarg d'aquests anys. Aquesta festa es va posar en marxa per primera vegada l'any 2013 i coincidieix amb la Festivitat del Corpus. La idea és posar en valor espais com patis, racons, terrasses, indrets de Ripollet, particulars o públics, que desconeixem o que ens passen desapercebuts amb el dia a dia, però que tenen un encant especial o un valor històric, artístic o natural.

Al llarg de les edicions s'han anat sumant entitats i altres col·lectius que han fet crèixer molt l'activitat. En aquesta ocasió, repassarem virtualment aquests espais i farem una crida a la població perquè ens diguin quin és el seu espai preferit de Ripollet. També comptarem amb l'explicació de la presidenta de la Federació Catalana de Catifaires, Vicenta Pallarès, que ens parlarà de l'art de les catifes florals en un 'Píndoles ripolletenques'. Des del CIP Molí d'en Rata també s'està preparant un article sobre aquesta tradició i l'art efímer que es podrà consultar al bloc de l'equipament. L'activitat es complementarà els dies posteriors amb un RipoQuiz i un Juga amb la Història per a públic familiar.




AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal