fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 29 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Cultura
L'Ajuntament posa el patrimoni local en línia per celebrar el Dia dels Museus -Cultura- 18/05/2020

El Centre d'Interpretació de la Memòria Molí d'en Rata de Ripollet se suma a la celebració del Dia Internacional dels Museus, que se celebra el 18 de maig des de 1977 i que aquest any té com a fil conductor 'Museus per a la Igualtat: diversitat i inclusió'. A Ripollet s'està duent a terme un programa virtual des de l'11 al 18 de maig i en el qual la figura del pintor ripolletenc Andreu Solà i la col·lecció local prenen un un important protagonisme.

L'Ajuntament posa el patrimoni local en línia per celebrar el Dia dels Museus -Imatge 1-L'Ajuntament posa el patrimoni local en línia per celebrar el Dia dels Museus -Imatge 2-
El punt àlgid té lloc aquest dilluns, 18 de maig, amb tres accions principals que es podran veure a la pàgina web municipal ripollet.cat i les xarxes socials:

#museuobert. El CIP s'adhereix al projecte Museuobert.cat i a partir de dilluns es podran consultar, de manera telemàtica i per primera vegada, les prop d'un miler de peces que té el fons de l'equipament municipal.

Visites virtuals. Podrem gaudir, d'una banda, d'una passejada virtual per l'antic molí fariner Molí d'en Rata; i de l'altra, d'una visita per l'exposició del pintor Andreu Solà.

Patrimoni accessible. Finalment, enllaçant amb la intenció que té l'ICOM de potenciar la inclusió i la diversitat als museus, es podran veure en primícia els vídeos del mòdul de la Mirada Tàctil situat al CIP. Aquest mòdul és una experiència en el camí de l'accessibilitat amb noves claus de lectura dels diferents elements del museu. En aquest cas, s'emetran diverses gravacions en llenguatge de signes que expliquen els personatges que apareixen a l'exposició Protagonistes.

Un DIM participatiu des de casa
A més, durant tota la setmana a les xarxes socials municipals es duran a terme crides a la participació a través d'un Ripoquiz amb preguntes relacionades amb el patrimoni i història local; un challenge per recrear des de casa dues obres de l'Andreu Solà; i dues activitats del Juga amb la Història per fer en família i apropar-nos a la història d'una manera lúdica i divertida. Totes aquestes activitats es podran compartir amb les etiquetes #DIM20Ripollet i #TornaremalsMuseus.

Finalment, el CIP Molí d'en Rata participarà en el programa de portes obertes en línia DIM 2020 que durà a terme la Direcció General de Patrimoni Cultural des de la Generalitat de Catalunya, mitjançant una càpsula audiovisual sobre Andreu Solà a càrrec de l'historiador Ricard Bru.

Des del departament de Patrimoni de l'Ajuntament es té la intenció que aquesta celebració sigui un punt de partida per a futures accions que s'aniran duent a terme en línia de manera periòdica amb l'objectiu d'apropar la nostra història i patrimoni.

Vegeu tots aquests continguts a aquest enllaç.



Icona Fitxer PDF - 1,24 Mb - ripollet-cul-dia-museus-PROGRAMA-180520.pdf 

Continguts relacionats amb aquest:
- El Patrimoni Local de Ripollet en línia [Continguts]
AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal