fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 28 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Cultura
#RipolletBalla des de casa aquest dissabte per celebrar el Dia Internacional de la Dansa #DID20 -Cultura- 08/05/2020

Ripollet celebra aquest dissabte, 9 de maig, el Dia de la Dansa, que enguany arriba a la seva quarta edició en unes circumstàncies molt especials. La dansa esdevindrà la gran protagonista per un dia, mitjançant un programa d'activitats que es podran seguir a través de les xarxes socials i en el que participaran una desena d'entitats locals del món de la dansa i les arts escèniques. El programa comptarà amb l'estrena del muntatge d'eNma, que va cloure l'#AnyScènica.

Tot i celebrar-se el 29 d'abril, enguany s'ha decidit mantenir la data que s'havia previst, el 9 de maig, escollida perquè no fos tan propera a la celebració del Sant Jordi i també posterior al pont de l'1 de maig.

El Dia Internacional de la Dansa va ser establert per la UNESCO l'any 1982, a iniciativa del Comitè Internacional de Dansa. Per celebrar aquest dia, es va escollir el 29 d'abril, per ser el dia que va néixer Jean-George Noverre, un innovador i el creador del ballet modern. Així, és un dia que se celebra de manera simultània en molts països. A Ripollet, la iniciativa va sorgir l'any 2017 i va suposar un gran èxit tant de participació, com de treball i esforç conjunt entre les entitats, col·lectius i gimnasos locals.

Tot i la realitat que estem vivint, dissabte, les entitats oferiran un programa virtual on podrem gaudir de classes en línia, exhibicions de coreografies i emissió de diferents espectacles. A més, l'Associació d'Espectadors del Teatre del Mercat Vell oferirà al seu Facebook una mostra de l'espectacle Blowing, de la Cia. Mucab Dans.

Per cloure el dia, podrem veure per primera vegada des de la seva estrena al desembre, l'espectacle eNma, en homenatge a la ripolletenca Enma Maleras i dirigit per la primera ballarina del Ballet Nacional d'Espanya, Inma Salomón. L'espectacle es podrà seguir a partir de les 20 h, a les xarxes socials de @RipolletCultura.

Els participants animen a la població a sortir als seus balcons o terrats a ballar i a compartir els seus vídeos amb l'etiqueta #RipolletBalla.
Descarregueu el programa en aquest enllaç.

#RipolletBalla des de casa aquest dissabte per celebrar el Dia Internacional de la Dansa #DID20 -Imatge 1-


Icona Fitxer PDF - 1,25 Mb - ripollet-cul-dia-dansa-PROGRAMA-090520.pdf 

AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal