fons degradat blanc
ripollet.cat
Dimecres, 20 de gener de 2021
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Cultura
La Biblioteca de Ripollet des de casa -Cultura- 24/03/2020

La Generalitat ha creat un carnet de Biblioteca temporal per a que tota la ciutadania se'n pugui beneficiar dels recursos online

La Biblioteca de Ripollet des de casa -Imatge 1-La Biblioteca de Ripollet des de casa -Imatge 2-

Des del moment en què es va decretar el tancament dels equipaments bibliotecaris de tota Catalunya per la crisi sanitària provocada pel coronavirus, un dels serveis que ha patit una demanada creixent ha estat l'accés a eBiblio, la plataforma de llibres electrònics de les biblioteques catalanes. Aquest servei dona accés a més de 100.000 documents digitals entre llibres electrònics, audiollibres, música i pel·lícules, i per emprar-lo només és necessari validar-se a través del carnet de la biblioteca.

Les dades fetes públiques pel Departament de Cultura de la Generalitat informen de que l'accés a eBiblio va augmentar un 500% entre els dies 13 i 14 de març i el préstec de llibres va créixer un 150%, el que demostra aquest increment d'usuaris.

Amb la finalitat de garantir el funcionament òptim d'aquest servei, s'han adoptat tot un seguit de mesures extraordinàries com incrementar els títols disponibles i les llicències d'ús de la plataforma.

Nou carnet temporal
Però sens dubte la decisió més rellevant ha estat la creació d'un carnet de biblioteca temporal per a que tota la ciutadania pugui tenir accés a la plataforma eBiblio, fins i tot a aquells que actualment no disposen del carnet de la biblioteca.

A través d'un formulari web, els ciutadans majors de 14 anys que ho desitgin, podran sol·licitar un carnet de biblioteca temporal (de 3 mesos de durada) i immediatament se'ls facilitarà un número que els permetrà tenir accés a aquests serveis digitals.

Quan la Biblioteca municipal de Ripollet torni a obrir, aquells usuaris que hagin creat el seu carnet temporal podran passar a recollir-lo físicament per l'equipament. Recordem que la Biblioteca municipal de Ripollet continua atenent consultes i dubtes a través del seu correu electrònic b.ripollet@diba.cat i a través de les seves xarxes socials. També els recordem que mentre duri l'estat d'alarma, es recomana NO utilitzar les bústies de devolució exteriors i es demana a la ciutadania que NO retorni els documents que actualment tingui en préstec, restant renovats automàticament.
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferiorVersió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal