fons degradat blanc
ripollet.cat
Diumenge, 29 de març de 2020
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Política
La portaveu del Jovent Republicà de Ripollet porta a Madrid la reivindicació del vot als setze anys -Política- 29/01/2020

El passat 23 de gener la portaveu del Jovent RepublicÓ de Ripollet, Ainara Tatche, va formar part de la comitiva republicana a Madrid per reclamar l'ampliaciˇ del dret a vot al jovent a partir dels setze anys. El grup format per 15 joves van portar la seva reivindicaciˇ tant al Senat com al CongrÚs dels Diputats.

La portaveu del Jovent Republicà de Ripollet porta a Madrid la reivindicació del vot als setze anys -Imatge 1-

Segons exposa Jovent RepublicÓ, "el jovent menor de divuit anys tenim dret a treballar, tenim responsabilitats penals i tributÓries, no tÚ sentit que no puguem exercir el nostre dret a vot". Demanen la necessitat de poder opinar tambÚ lleis que els acabaran afectant o afecten i representaciˇ per donar veu i capacitat de decidir al jovent.

Jovent RepublicÓ explica que aquesta Ús una reivindicaciˇ hist˛rica, el 2016 ja van presentar al CongrÚs dels Diputats aquesta peticiˇ que finalment no a ser aprovada. En un comunicat tambÚ expliquen que hi ha diversos pa´sos d'Europa com EslovŔnia o └ustria que ja permeten el vot a partir dels setze anys.

NdPnoticies
Notícies Destacades
Ombra inferiorVersiˇ en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validaciˇ W3C/WCAG. Es possible que la visualitzaciˇ no sigui ˛ptima en tots els navegadors.

Redacciˇ i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal