fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 28 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Cultura
Torna La Marfanta amb l'obra "Pedro y el capitán" el 25 de gener -Cultura- 24/01/2020

La companyia ripolletenca La Marfanta, creada fa 20 anys i reactivada el passat estiu, tornarà amb la seva obra més exitosa, "Pedro y el Capitán", al Teatre Auditori de Ripollet, aquest dissabte, 25 de gener, a les 22 h de la nit. Les entrades estaran a la venda aquest divendres i a la tarda, al Centre Cultural i el mateix dissabte, a partir de les 21.15 al mateix teatre.

Torna La Marfanta amb l'obra "Pedro y el capitán" el 25 de gener -Imatge 1-

La Marfanta va ser uns dels grups de teatre ripolletenc amb més repercussió a les darreries del passat segle XX i inici del XXI. Va ser la primera companyia amateur en formar part de la programació de l'AETMV, va estar al Festival de Tàrrega i a la sala Versus Teatre, actual Versus Glòries a Barcelona. La companyia la conformen el Jordi Allepuz, Xavi Caballé i el director Ángel Márquez.

"Pedro y el Capitán" és un drama teatral del dramaturg uruguaià Mario Benedetti. Consta d'un diàleg entre dos personatges, el Pedro un pres polític torturat per un capità. L'obra va servir en la seva època, estrenada el 1979, per denunciar la repressió militar i les tortures.

Com van avançar els seus actors a l'entrevista de la contraportada e l''InfoRipollet de desembre de 2019, "l'obra representa un interrogatori, una mena de combat de boxa dialectal", destacava Jordi Apelluz. Per la seva banda, Xavi Caballé subratllava que la van escollir "perquè va ser l'última obra que havia de fer l'antic Col·lectiu La Careta però el mossèn no ens la va deixar fer perquè tocava temes compromesos".

Imatge: Facebook Cia La Marfanta

FFC



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal