fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 28 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Sanitat
La Creu Roja Cerdanyola Ripollet Montcada realitza prop de 60.000 intervencions -Sanitat- 19/09/2019

La Creu Roja Cerdanyola Ripollet Montcada ha presentat la seva memòria d'activitat de l'any 2018. En el recull s'observa una tendència creixent respecte anteriors edicions, tant en l'àmbit de les intervencions (+22.83%) com en el dels beneficiaris/es (+701 persones ateses). D'aquestes, cal destacar el repunt d'usuaris i usuàries de la tercera edat, que troben en l'entitat un espai on fugir dels estereotips de la vellesa i practicar un estil de vida actiu i saludable.

La Creu Roja Cerdanyola Ripollet Montcada realitza prop de 60.000 intervencions -Imatge 1-

A banda de l'acció directa, l'organització ha reforçat la sensibilització i la formació, dues potes cabdals que l'any 2018 han arribat a les xifres de 5526 persones sensibilitzades i a 1271 persones formades, en àmbits tan diversos com la prevenció d'accidents, la salut, els drets humans o el feminisme.

Pel que fa als seus ingressos, l'entitat ha augmentat considerablement el percentatge de recursos propis respecte a altres anys. Així, el 2016 aquests suposaven un 38.12% i el 2018 superen la meitat del pressupost (50.28%), en què destaquen les aportacions dels socis i sòcies o la recaptació gràcies al Sorteig d'Or de la Creu Roja. Amb tot, l'entitat ha hagut de fer reajustaments pressupostaris perquè manca finançament per cobrir tots els projectes que porta a terme. Tot i això, gràcies a l'esforç dels voluntaris i voluntàries han pogut mantenir i fins i tot superar tant les intervencions com les persones ateses d'anys anteriors.

La lluita contra la pobresa no disminueix
Tot i que les xifres macroeconòmiques semblen indicar una millora, si comparem les dades de la memòria 2018 amb les d'anys anteriors, els projectes i recursos destinats a la lluita contra la pobresa no han disminuït. De fet, des de l'organització s'alerta de la cronificació de les desigualtats socials i s'han mantingut i fins i tot ampliat el ventall d'accions per a pal·liar-ho. Entre elles destaquen programes d'ocupació per a col·lectius vulnerables, projectes per lluitar contra la pobresa energètica, ajudes alimentàries i/o sanitàries, entre d'altres. Per a aconseguir-ho, l'entitat mantén la coordinació amb els diferents ajuntaments i agents del territori, sumant esforços per a millorar la situació dels més desfavorits de la societat. De fet, la major part de les intervencions del 2018 (34.477 d'un total de 59.725) han estat destinades a millorar les condicions de vida dels col·lectius vulnerables (famílies en situació de pobresa severa, infància en risc d'exclusió, immigrants i refugiats, persones amb diversitat funcional, dones en situació de dificultat, persones grans, etc.).

Prevenció i salut, l'ADN de l'entitat
Tot i que l'escenari actual és canviant i presenta nous reptes, l'entitat ha sabut adaptar-se a les demandes de la societat sense renunciar al seu ADN. Així, la promoció dels primers auxilis, la prevenció en salut i els serveis preventius de socors continuen essent cabdals per a l'entitat. L'any 2018 es van realitzar 108 intervencions a les tres poblacions veïnes, atenent un total del 279 persones.

NdP


Icona Fitxer PDF - 0,42 Mb - memoria-creuroja-ripollet-2018.pdf 

AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal