fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 5 de juny de 2020
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Cultura
Última Festa Major de la darrera Comissió -Cultura- 19/08/2019

La Comissiˇ de la Festa Major s'acomiada desprÚs de quatre anys, en quŔ ha transformat la festa gran de la ciutat i potenciat la seva oferta, participaciˇ, descentralitzaciˇ i personalitat pr˛pia. Pr˛ximament, es convocarÓ la constituciˇ de la nova.

Última Festa Major de la darrera Comissió -Imatge 1-

La Comissiˇ de la Festa Major Ús l'˛rgan d'assessorament, coordinaciˇ, debat i consulta, sense personalitat jurÝdica pr˛pia, que treballa conjuntament per elaborar el programa de festes. Va nÚixer fa uns anys amb l'objectiu d'afavorir la participaciˇ ciutadana i ha consolidat un model propi de Festa Major, on la participaciˇ de les entitats Ús un dels pilars fonamentals. Aquesta Comissiˇ estÓ formada per: dos representants dels partits polÝtics designats pel Consell d'Administraciˇ del PMC; quatre representants de les entitats culturals; un de les juvenils; un de les ve´nals; un de les entitats esportives; i dues persones a tÝtol individual; a mÚs del President del PMC i de tŔcnics de Cultura, Joventut i del PAME.

└mplia oferta
Per elaborar el programa s'ha buscat apostar per la varietat, aconseguint aixÝ una festa per a tots els publics i gustos. Entre les activitats del programa destaca l'espectacle Nueva York en un poeta, a cÓrrec d'Alberto San Juan, amb una prŔvia de dansa dedicada a Lorca; el concert de Tribade la nit de dissabte als Pinetons; el de Wax&Boggie diumenge i els grups d'animaciˇ infantil Xiula i Xics&Roll Band. TambÚ es mantÚ l'Holi dissabte i el Centre Cultural acollirÓ una exposiciˇ amb fotos de la Festa Major dels darrers quatre anys. La programaciˇ elaborada per la subcomissiˇ infantil inclou l'espai del petit lector a la plaša de Pere Quart, el CorreaigŘes amb la Xamuskina com a gran protagonista o l'espai de tallers a Pere Quart el dilluns al matÝ.

Participaciˇ
Un any mÚs la Festa Major de Ripollet ha buscat comptar amb totes les entitats municipals, que han aportat el seu gra de sorra per fer d'aquesta la festa mÚs participativa. Amb una organitzaciˇ que va comenšar a treballar el passat mes d'octubre, analitzant la Festa Major 2018, s'ha elaborat un programa que busca que cada ripolletenc i ripolletenca es faci seva la festa. La Comissiˇ organitzadora, amb les seves quatre subcomissions, ha tingut molt en compte tambÚ l'Any de les Arts EscŔniques per donar protagonisme a les entitats culturals relacionades amb el teatre, la dansa, la mÓgia, el circ i la m˙sica. Aquesta Festa Major tambÚ hi haurÓ, un any mÚs, l'estand de Ripollet RÓdio fent programaciˇ en directe de divendres a diumenge i el servei de Bus Pollet.

Descentralitzaciˇ
Un dels grans objectius de la Comissiˇ de Festa Major els ˙ltims quatre anys ha estat portar la Festa Major a tots els barris, per fer que cada ripolletenc tingui actes a prop de casa. Pel que fa als espais, s'ha apostat per convertir la plaša del MolÝ en una zona de concerts. Als barris de Pont Vell, Can Mas, Pinetons i Can Clos, s'afegeix Sant Andreu com a escenari, on es farÓ una gran festa dedicada als animals. A la plaša Clos hi haurÓ l'escenari del Mercat de la Vinya, amb una gran varietat d'activitats.

Personalitat pr˛pia
El Mercat de la Vinya, que ha tingut una subcomissiˇ pr˛pia, ocuparÓ novament el nucli antic i buscarÓ oferir una programaciˇ d'activitats lligades a la tradiciˇ i el passat vitivinÝcola de la vila. TambÚ es voldrÓ donar protagonisme al paper de la dona pagesa, amb uns tastos de vins i olis a cÓrrec de dues dones, una pagesa i una enginyera agr˛noma. Per conservar la personalitat pr˛pia ripolletenca, s'ha fet un treball de camp, que ha consistit en entrevistes a testimonis de gent que havia viscut la vinya, des de diferents ˛ptiques, sobretot dones, per posar en valor la hist˛ria d'un Ripollet agrari i de vinya, tan desconegut per molts avui dia.AGENDA

Horaris per a les sortides al carrer durant la fase 1

Sol·licitud de beques de menjador i de llibres i material escolar per al curs 2020-2021

Sol·licitud d'ajudes al lloguer per a famílies amb dificultats econòmiques per la COVID-19

TANCADA TEMPORALMENT Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

TANCADA TEMPORALMENT Exposició. Protagonistes. Ripolletencs que deixen petjada

TANCADA TEMPORALMENT Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferiorVersiˇ en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validaciˇ W3C/WCAG. Es possible que la visualitzaciˇ no sigui ˛ptima en tots els navegadors.

Redacciˇ i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal