fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 29 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Política
Osuna defensa fer els ajuntaments "una trinxera per garantir els drets de tothom" -Política- 21/05/2019

Decidim Ripollet va celebrar diumenge, 19 de maig, l'acte 'Parlem de drets' al pati de l'escola Anselm Clavé, on es va traslladar del parc del riu Ripoll, per la previsió de pluja. Van intervenir diferents membres de la llista, que van coincidir a demanar una majoria àmplia perquè Decidim pugui consolidar el seu projecte de ciutat. La cloenda va anar a càrrec del cap de llista i alcalde de Decidim, José María Osuna, que va ser rebut amb aplaudiments i la cançó de José Afonso, Vila Morena, himne de la Revolució dels clavells, de Portugal.

Osuna defensa fer els ajuntaments "una trinxera per garantir els drets de tothom" -Imatge 1-Osuna defensa fer els ajuntaments "una trinxera per garantir els drets de tothom" -Imatge 2-

Osuna va parlar de la voluntat de Decidim "posar les persones al centre de la política, defensant de manera aferrissada els drets socials de tothom, lluitant per la dignitat dels ripolletencs i les ripolletenques i fent dels ajuntaments una trinxera per garantir els drets de tothom". Però el cap de llista de Decidim va voler fugir del "discurs victoriós i parlar cruament d'allò que ens estem trobant, perquè els ajuntaments tenen moltes limitacions, no estan pensats pel canvi, sinó per tal que tot continuï igual". Per a Osuna, "és dur constatar diàriament com les polítiques transformadores, tot i tenir suport popular, costen de tirar endavant per limitacions burocràtiques i jurídiques que s'imposen als ajuntaments des d'instàncies poc democràtiques i poc transparents. Les necessitats socials són per aquí i ara i les respostes de les administracions són per demà passat i no sempre les que corresponen".

També va criticar, "venim d'un passat on no es posava fre a les privatitzacions ni les externalitzacions, però quan un govern vol municipalitzar, el sistema et demana que facis milers d'informes i justificacions, quan quina millor justificació que la social i la democràtica?". També va argumentar que "el sistema de contractació pública no protegeix la igualtat de gènere, ni l'Estat permet als ajuntaments sanejats, com el nostre, la contractació de personal ni serveis".

José María Osuna va manifestar que "necessitem un govern valent com Decidim, que lluiti per les persones treballadores i precàries i que els d'abans no tornin, perquè no ho faran, perquè o són captius dels seus interessos personals o del que els manin els seus parits". També va cridar a no creure's "les promeses dels partits de l'oposició, perquè en 4 anys no han fet res, ni s'han interessat per l'habitatge, ni pels desnonaments". No obstant això, va advertir que "el govern municipal per fer-ho tot per si sol i cal un poble organitzat, un poble mobilitzat i un poble que reivindiqui tot allò que calgui" i va posar com a exemple les mobilitzacions dels instituts escola o la retirada del projecte de la benzinera dels Pinetons, entre altres.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal