fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 19 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Cultura
La Xamuskina i el concert d'Els Miserables acomiaden l'Any del Llibre de Ripollet -Cultura- 24/12/2018

L'adaptació musical i coral d'Els Miserables de Víctor Hugo va protagonitzar ahir diumenge, 23 de desembre, la cloenda oficial de l'Any del Llibre 2018 a Ripollet. L'espectacle, sota la direcció musical de Miquel Arrué i la direcció coral de Jordi Giménez, músic i director de l'Escola de música de la Societat Coral "El Vallès", va comptar amb el cor Veus del Vallès, l'Escola de música, l'Orquestra de Cambra 'Amics dels Clàssics' i la secció de vents i percussió de la banda simfònica de Badalona. En total, al voltant d'un centenar de músics i cantaires a sobre de l'escenari que, juntament amb la dragona Xamuskina, van posar la cirereta a l'Any del Llibre 2018 a Ripollet. Llibres que restaran lliures i que donen el relleu a les arts escèniques per a l'any vinent.

La Xamuskina i el concert d'Els Miserables acomiaden l'Any del Llibre de Ripollet -Imatge 1-La Xamuskina i el concert d'Els Miserables acomiaden l'Any del Llibre de Ripollet -Imatge 2-La Xamuskina i el concert d'Els Miserables acomiaden l'Any del Llibre de Ripollet -Imatge 3-La Xamuskina i el concert d'Els Miserables acomiaden l'Any del Llibre de Ripollet -Imatge 4-La Xamuskina i el concert d'Els Miserables acomiaden l'Any del Llibre de Ripollet -Imatge 5-
Tal com va destacar el regidor de Cultura, Oriol Mor, abans de començar el concert, l'Any del Llibre 2018 ha estat un any ple de lletres i llibres, que continuaran lliures, amb una quarantena d'actes que han establert "lligams perdurables entre els llibres, la ciutat i les persones". Un any on s'ha continuat amb el model establert en els darrers anys de sinèrgies, col·laboracions i aliances entre els diferents agents del món associatiu, que demostren que "les polítiques públiques culturals es poden fer entre totes", va assegurar Mor.

Sota la conducció de l'actriu i contacontes Mon Mas, durant l'acte es van poder visualitzar dos vídeos, un a càrrec de Bunkay Dansa gravat a la Biblioteca i amb música de Dàmaris Gelabert i un altre de resum de les activitats de l'Any del Llibre. En aquest darrer muntatge es va donar compte del que s'ha fet i del que perdurarà, com és el cas de la dragona Xamuskina, el nou espai públic cultural i de lectura M. Aurèlia Capmany o la xarxa de punts d'intercanvi de llibres Llibres lliures. Un Any del Llibre on també s'han impulsat les biblioteques escolars per obrir-les a la comunitat; el Ripolletres, per la difusió dels autors i autores locals; el projecte Lletra a lletra fem municipi, on han participat 260 alumnes, i la consolidació de la dia de Sant Jordi com una festa literària dedicada a les lletres.

Com ja va anunciar ahir Oriol Mor, el Patronat Municipal de Cultura ha aprovat dedicar l'any 2019 a les arts escèniques.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal