fons degradat blanc
ripollet.cat
Dimarts, 19 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Societat
La policia de proximitat es presenta a les entitats veïnals i comercials -Societat- 07/12/2018

Durant les darreres setmanes, l'alcalde de Ripollet, Jose M. Osuna, acompanyat per l'inspector en cap de la Policia Local, Vicente Pacheco, i els dos caporals que s'encarregaran d'exercir la funció de policies de proximitat, han estat realitzant reunions amb diverses entitats. Així, a més de reunir-se amb els responsables de totes les associacions de veïns, també ho han fet amb el president de la UCR i amb el Gremi d'Hostaleria.

La policia de proximitat es presenta a les entitats veïnals i comercials -Imatge 1-La policia de proximitat es presenta a les entitats veïnals i comercials -Imatge 2-

Recentment, s'han incorporat 4 nous caporals, mitjançant promoció interna. Dos d'ells tenen encomanada la tasca de responsables de les relacions amb la comunitat, que implica mantenir un contacte directe i permanent mitjançant reunions periòdiques amb aquestes entitats. L'objectiu, tal com ja s'ha fet en aquestes primeres reunions de presentació, és recollir les inquietuds i problemes que afecten les diferents entitats, des del punt de vista policial. Posteriorment, els agents han d'aplicar propostes concretes d'actuació i de prevenció en matèria de seguretat ciutadana i policia de circulació, que donin resposta a les problemàtiques o inquietuds presentades. Un altre dels objectius de la policia de proximitat és la realització de campanyes de sensibilització de forma preventiva sobre convivència e espais públics, seguretat ciutadana i policia de circulació.

Desprès d'aquestes primeres reunions de presentació, l'Ajuntament ja s'han realitzat algunes actuacions per tal de donar resposta a les demandes rebudes. Així, la Policia Local ha emès els informes pertinents per tal que el departament competent s'encarregui d'actuacions com ara la instal·lació de pilones per tal d'evitar l'estacionament a punts concrets, la col·locació de bandes reductores de velocitat, la reparació i instal·lació de mobiliari urbà o temes relatius a l'enllumenat públic i la neteja, entre d'altres.

Aquesta reestructuració de les funcions de la Policia Local i la creació de la policia de barri és un dels punts recollits al Pla d'Actuació Municipal, per tal d'aconseguir una policia de proximitat.

NP/S.R.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal