fons degradat blanc
ripollet.cat
Dimarts, 19 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Cultura
Ripollet: entre el passat i el futur -Cultura- 04/12/2018

Vallès: fabricar passats, fabricar futurs és una obra construïda per diverses peces i diferents formats que té com a punt de partida la vida i l'imaginari de les persones del Vallès. Es tracta d'un projecte de l'artista Claudio Zulian que sorgeix arran d'una iniciativa de La Virreina Centre de la Imatge de Barcelona. Ripollet serà un dels municipis que hi participarà, juntament amb Sabadell, Terrassa i Cerdanyola. A més, el projecte compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i la producció és de l'associació cultural Imágenes Imaginario i Acteon. El projecte, que ha estat presentat aquest matí al Centre Cultural, compta amb 15 videoinstal·lacions, una tertúlia oberta i un taller de videocreació.

Ripollet: entre el passat i el futur -Imatge 1-

La reflexió sobre la història i el futur d'una comarca industrial, com és el Vallès, necessita de nous instruments i noves imatges que siguin capaces de funcionar com un mirall que permeti la reflexió, sobretot en un moment de tants canvis com el que vivim. És així com es poden plasmar les transformacions dels treballs, el pobles, les formes de vida, i preguntar-nos sobre tot això. Pensar la història significa explorar la profunditat del temps i la memòria. Una vegada creada aquesta possibilitat, es pot començar a il·luminar el futur.

D'aquesta manera, es podran veure un total de 15 videoinstal·lacions que exploren el territori de la comarca. Quan ens referim al territori, al·ludim a quelcom on es barregen les dimensions reals (com els edificis o les carreteres), amb altres dimensions imaginàries (com les llegendes urbanes, les fotografies, les pel·lícules o les memòries col·lectives). Vallès: fabricar passats, fabricar futurs explora 15 indrets del territori amb la voluntat de tantejar ambdues dimensions: les físiques i les imaginàries per tal de crear com un atles artístic i a la vegada, històric, geogràfic, cultural i emocional del Vallès.

Per tal d'escoltar totes les veus possibles, s'ha pensat en crear una tertúlia i un taller amb l'objectiu de reflexionar sobre els aspectes de la història o de les aspiracions de la ciutat i la comarca. Alhora convidar a tots els ciutadans a participar d'aquesta conversa que és el que pròpiament constitueix el territori.

Així, durant el mes de desembre durem a terme aquesta tertúlia i taller:

- El 20 de desembre, a les 20h, al Centre Cultural: tertúlia oberta a tothom sota el títol 'Ripollet, entre el passat i el futur'. Amb la participació de Claudio Zulian, el director de La Virreina Valentín Roma, les periodistes Àngels Leiva i Montse Frisach i l'historiador Ramon Martos.

- El 20 i 21 de desembre de 16.30 a 19.30h taller de videocreació El passat i el futur de Ripollet. Amb l'objectiu de rodar el paisatge industrial del municipi. Inscripcions al Centre Cultural.

NP / A.B.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal