fons degradat blanc
ripollet.cat
Dimarts, 19 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Cultura
L'Ajuntament de Ripollet presenta la campanya Més Nadal + Ciutat! -Cultura- 03/12/2018

El divendres, 30 de novembre, es va presentar la campanya de ciutat que l'Ajuntament de Ripollet ha preparat per a aquest Nadal 2018 i que porta per nom Més Nadal + Ciutat!. L'alcalde de Ripollet, Jose M. Osuna, va estar acompanyat per la regidora de Comerç, Pilar Castillejo, i pel director general del grup Catalònia Fundació Creactiva, el doctor Joaquim Serrahima. La campanya ha volgut recollir en un sol programa totes les activitats organitzades pels diferents departaments municipals amb motiu del Nadal. Es tracta d'una iniciativa on "la promoció del comerç local té un pes important, però és una campanya que pretén anar més enllà, seguint la línia del que s'havia anat fent fins ara, amb un clar vessant social i amb uns valors de solidaritat i responsabilitat social", va explicar l'alcalde.

L'Ajuntament de Ripollet presenta la campanya Més Nadal + Ciutat! -Imatge 1-L'Ajuntament de Ripollet presenta la campanya Més Nadal + Ciutat! -Imatge 2-L'Ajuntament de Ripollet presenta la campanya Més Nadal + Ciutat! -Imatge 3-

Ripollet, un bosc social i solidari
Enguany es repartiran uns 200 arbres de Nadal del Bosc Social, realitzats pels usuaris del Centre Ocupacional Aspasur, que van rebre el premi 2016 a la millor iniciativa comercial pel seu caràcter social, atorgat per la Generalitat de Catalunya. Aquests arbres, que s'han convertit en una icona del Nadal a Ripollet, gràcies a la bona acollida que tenen per part dels comerciants, enguany incorporen llums de led. Cada establiment associat a la campanya rebrà un d'ells.

A més, l'Ajuntament ha contractat per a la campanya quatre persones del Centre Ocupacional Aspasur, de la Fundació Creactiva Catalònia, per donar un servei gratuït d'embolicament de regals, a disposició de totes les persones que apostin per comprar a Ripollet. Aquestes podran demanar els tiquets del servei a qualsevol establiment adherit a Més Nadal + Ciutat. El servei, què estarà ubicat al vestíbul del Mercat Municipal, del 14 de desembre al 5 de gener, utilitzarà un paper dissenyat per Catalònia, amb el seu personatge "l'inquiet", i serà un tret diferencial de Ripollet als regals nadalencs, juntament amb l'etiqueta 'Comprat a Ripollet'. "Agraïm a Ripollet el tarannà que té", va dir el director general de Catalònia, Joaquim Serrahima, qui va definir Ripollet com "una ciutat amable, que tira endavant, absolutament inclusiva i que col·labora amb el món social". També va voler afegir que "Més Nadal + Ciutat! és una clara mostra dels valors i els compromisos que es volen fomentar a nivell de ciutat i per això hi trobem elements que donen valor afegit a les compres realitzades al comerç local."

Consum responsable i recollida i intercanvi de joguines
Altres iniciatives recollides a la campanya i que apel·len a la responsabilitat social són, d'una banda, la jornada sobre consum responsable de joguines, que tindrà lloc el 10 de desembre, i de l'altra, la campanya de recollida i intercanvi de joguines Donem joc, impulsada des de Drets Socials amb el suport de Protecció Civil.

Aquest any, les botigues que s'han adherit a Més Nadal + Ciutat! han aportat una joguina, un joc o un llibre per a la campanya Donem Joc, que vol que cap nen del nostre municipi es quedi sense un regal. Els establiments adherits rebran, a banda de l'arbre, tiquets pel trenet gratuït, els tiquets per a embolicar els regals i les etiquetes 'Comprat a Ripollet'. Enguany, donat l'èxit de l'any anterior, hi haurà dos trenets gratuïts, que amplien, a més, el seu recorregut. "Tot plegat és un exemple de com podem fer un Nadal inclusiu en el qual tots podem formar part", va explicar Pilar Castillejo.

Renovació de les llums de Nadal
El tret de sortida oficial de la campanya tindrà lloc el dilluns, 3 de desembre, a les 18 h, amb l'acte d'encesa de l'enllumenat de Nadal, on l'alcalde estarà acompanyat per usuaris i usuàries del grup Catalònia, coincidint amb el Dia Internacional de les persones amb Discapacitat. Enguany, com ha destacat la regidora de Comerç, s'ha fet un esforç per a renovar les llums de Nadal, ampliar els espais engalanats i aportar noves idees. Amb un cost de 36.539,58 €, iva inclòs, a més de la decoració de les rambles de Sant Esteve i Sant Jordi, el contracte també inclou la instal·lació d'un motiu amb forma d'arbre a la plaça de Pere Quart, un altre de forma cònica a la plaça Emma Maleres i davant del Casal d'Avis, garlandes en forma de cortina als carrers Nou i Padró i cordons lluminosos a arbres ubicats a diferents carrers i zones del municipi. També s'ha decidit il·luminar l'antic dipòsit d'aigua al costat del cementiri i instal·lar en zig zag una garlanda de 400 metres al passeig central de la rambla de Sant Andreu.

El programa d'activitats de Més Nadal + Ciutat! també inclou, entre d'altres, el 3r Concurs d'aparadors, tallers de Nadal al Casal de Joves i la Biblioteca i projeccions al Mercat Municipal amb imatges de Ripollet datades des de finals del segle XIX. Tant l'alcalde com la regidora de Comerç han volgut destacar, durant la roda de premsa, la resta d'iniciatives portades a terme per les entitats locals durant el Nadal, tant de caràcter comercial com cultural, destacant especialment la Cavalcada de Reis, que enguany celebra els seus 50 anys d'història.

NP / A.B.


Icona Fitxer PDF - 3,35 Mb - Nadal-2018-activitats.pdf 

AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal