fons degradat blanc
ripollet.cat
Dilluns, 23 de novembre de 2020
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Sanitat
José Castillejo, delegat sindical de metges: "A Ripollet, estem pitjor que fa deu anys" -Sanitat- 30/11/2018

Tot i que Metges de Catalunya ha desconvocat la vaga, personal d'administració i infermeria la mantenen. Avui el seguiment a Ripollet és del 40 al 50%, depenent dels centres, mentre que la resta de la setmana, la xifra va créixer fins al 90-100%. Tot i això, a Ripollet, es van complir els serveis mínims del 25% els dos primers dies i del 33% la resta.

José Castillejo, delegat sindical de metges: "A Ripollet, estem pitjor que fa deu anys" -Imatge 1-José Castillejo, delegat sindical de metges: "A Ripollet, estem pitjor que fa deu anys" -Imatge 2-José Castillejo, delegat sindical de metges: "A Ripollet, estem pitjor que fa deu anys" -Imatge 3-

Aquest dijous, 29 de novembre, coincidint amb el quart dia de vaga dels professionals d'atenció primària de la salut, la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública Cerdanyola-Ripollet va convocar una roda de premsa al CAP II Cerdanyola-Ripollet. José Castillejo, metge i representant sindical dels metges de Ripollet, va denunciar la manca d'inversió en sanitat pública, defensant una despesa del 25% i no del 16% com destina la Generalitat de Catalunya, explicava: "El 85% dels problemes de salut de la població es resolen en l'atenció primària, però l'hospital ven més". "Això no ho tenen clar els polítics i els gestors", afegia Castillejo. Segons el metge, va ser l'atenció primària la que va patir el 80% de les retallades i això "impedeix que desenvolupem el treball com ens agradaria fer-ho". De fet, la sobrecàrrega de feina suposa, en alguns casos, "estrès personal per a metges i infermers".

A Ripollet, "estem pitjor que fa deu anys", explicava Castillejo: "Tenim un metge, un pediatre, cinc infermers i vuit administratius menys". En el cas del CAP Els Pinetons, cada metge té de 1.600 a 1.720 pacients, xifra que supera els 1.500 que marcava fins ara l'ICS. Per a Castillejo, els 100 milions d'inversió en l'atenció primària que contempla l'acord entre Metges de Catalunya i l'ICS són "insuficients", ja que uns 55 milions es destinaran a pagar el que els deuen del sou, ja que des del 2012, no reben el 100%, denunciava Castillejo.

Maribel Rodríguez, membre de la Plataforma, per a qui "la suma de forces és essencial", també hi va intervenir, fent una crida a la participació massiva "perquè així aconseguirem que el nostre dret a la sanitat pública sigui efectiu".

S.R.noticies
Notícies Destacades
Ombra inferiorVersió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal