fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 28 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Serveis
El protocol d'animals perduts redueix a la meitat el nombre d'animals enviats a la protectora -Serveis- 31/10/2018

L'Ajuntament de Ripollet ha rebaixat en uns 11.000 € el cost del processament d'animals perduts o abandonats fins a l'octubre del 2018, a través d'un nou protocol d'actuació. Aquesta rebaixa respon directament a la reducció de més de la meitat d'animals enviats a la Societat Protectora d'Animals de Mataró (SPAM), de 71 animals el 2017 fins a 35 fins a l'octubre de 2018.

El protocol d'animals perduts redueix a la meitat el nombre d'animals enviats a la protectora -Imatge 1-

Aquestes dades s'han presentat en una roda de premsa el dimarts, 30 d'octubre, amb la presència de Fran Sánchez, regidor de Protecció Animal, Mónica Jiménez, presidenta d'Animals Ripollet, Rosa Moragas, tècnica de protecció animal de l'Ajuntament i Vicente Pacheco, inspector en cap de la Policia Local.

El regidor de Protecció Animal, Fran Sánchez, ha comunicat que la solució s'ha trobat a través de la policia i entitats locals: "Des de l'Ajuntament hi ha hagut una coordinació amb la Policia i Animals Ripollet, i s'ha vist que molts d'aquests animals perduts es podien retornar als seus amos o podien trobar una casa d'acollida sense passar pel tràngol d'anar a la protectora". També ha afegit que s'ha fet una formació específica a diferents agents de la policia per poder tractar amb animals en aquesta situació.

El cost de tractar cada gos a la SPAM és de 400 €, i cada gat, 200 €. L'any passat es varen gastar uns 26.716 €, mentre que en el que portem de 2018, s'han gastat 11.761 €. Sánchez ha comentat que s'espera que fins a finals d'any s'arribi als 15.000€, una xifra que suposa la meitat la partida pressupostària programada per aquest servei.

Mónica Jiménez, presidenta d'Animals Ripollet, ha volgut transmetre un missatge de prevenció. "Des de l'associació, remarquem que és molt important que la gent identifiqui la seva mascota amb un xip, i que reflexioni sobre la responsabilitat de tenir un animal abans d'adoptar-lo". El regidor de Protecció Animal ha afegit que si qualsevol persona veu signes de maltractament animal, es pot fer una denúncia de forma anònima, i la policia pot fer una inspecció.

Funcionament del protocol d'animals perduts o abandonats
El nou protocol requereix que aquelles persones que trobin un animal perdut el duguin a la comissaria, excepte en els casos que els animals es mostrin agressius o tinguin aspecte d'estar malalts; que es prega a la ciutadania que no s'hi acosti, i truqui a la policia local. Una vegada l'animal estigui a la comissaria, se l'identifica a través del xip, i si no en té, es prova de localitzar al propietari per altres canals, com el cens de la generalitat (ANICOM) o el del col·legi de veterinaris (AIAC).

Per aquest motiu, s'ha habilitat un espai a la comissaria perquè un número reduït d'animals hi pugui passar unes hores en condicions humanes. Si es troba a la persona responsable de l'animal a través del xip, se li retorna; i si no en té, però el propietari reclama la mascota, se li obre una instància perquè el responsable actualitzi la documentació en un període de 15 dies. En cas de no complir aquest requeriment, la multa volta els 300 €. Segons Vicente Pacheco, inspector en cap de la Policia Local, "En aquest últim trimestre s'han dut a terme 27 expedients sancionadors per irregularitats en la documentació de les mascotes a Ripollet, i uns 60 en el que portem d'any."

En cas de que no es trobi al propietari, Animals Ripollet fa difusió de l'animal a través de les xarxes i es troba una casa d'acollida o una adopció. Jiménez ha comentat que la majoria de persones que acull acaba adoptant, i que de moment s'han adoptat 68 animals, comparat amb els 89 adoptats el 2017.




AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal