fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 18 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Serveis
En marxa els semàfors del carrer de Balmes, amb Bluetooth per a persones amb diversitat funcional -Serveis- 25/10/2018

Aquesta setmana s'han posat en funcionament els nous semàfors al carrer de Balmes, a l'altura del carrer de Padró. Es tracta d'un punt molt de pas, al costat de centres educatius i equipaments municipals i l'objectiu d'aquests semàfors és millorar la seguretat. Aquesta actuació, recollida al Pla de Mobilitat Urbana de Ripollet, és també una demanda feta pel col·lectiu de persones amb discapacitat visual i la Taula per la Diversitat Funcional. És per això que els nous semàfors disposen de senyal acústic i, a més, es poden activar a través de Bluetooth. D'aquesta manera, l'usuari no necessita accedir al polsador ni disposar del comandament de l'ONCE. En apropar-se i tenir habilitada aquesta funció, el semàfor es posa en vermell i emet sons directament i, en acabar el cicle corresponent, es posa en verd. Mentre cap vianant premi el polsador, els semàfors es mantenen en groc.

En marxa els semàfors del carrer de Balmes, amb Bluetooth per a persones amb diversitat funcional -Imatge 1-

Semàfors intel·ligents
Aquests no són els únics semàfors instal·lats a Ripollet que incorporen noves tecnologies. El passat mes de juny es va posar en marxa el nou semàfor intel·ligent a la carretera de Santiga amb carrer de Magallanes. Aquest semàfor té dos gestors de cues, és a dir que detecta si hi ha cues de vehicles, tant de sortida com d'entrada a Ripollet, i quan això passa dóna més temps a aquest cicle de pas, per a descongestionar. A més, compta amb un detector de velocitat i si detecta que un vehicle entra amb excés de velocitat a Ripollet, es posa en vermell.

Aquest paquet d'actuacions, recollides en el Pla de Mobilitat de Ripollet, també inclou la instal·lació d'un semàfor al vial del riu Ripoll, a l'alçada de la passera de vianants, que es preveu realitzar en unes tres setmanes. Es tracta d'una proposta del Club Ciclista Ripollet.

NP / A.B.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal