fons degradat blanc
ripollet.cat
Dimarts, 19 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Cultura
La Societat Coral "El Vallès" rep la Creu de Sant Jordi 2018 al Palau de la Música -Cultura- 24/07/2018

La Societat Coral "El Vallès" va rebre la Creu de Sant Jordi, en un acte solemne, que es va celebrar al Palau de la Música, el passat dilluns, 23 de juliol. La distinció arriba després de la celebració del 140è aniversari i és un reconeixement a "La seva tasca de difusió de la llengua, la música i la cultura promou valors com la convivència, la participació i la perseverança". A més, també va obtenir una Creu de Sant Jordi el dibuixant i antic professor de Ripollet, Antoni Fernández i Fernández (Fer).

La Societat Coral "El Vallès" rep la Creu de Sant Jordi 2018 al Palau de la Música -Imatge 1-La Societat Coral "El Vallès" rep la Creu de Sant Jordi 2018 al Palau de la Música -Imatge 2-La Societat Coral "El Vallès" rep la Creu de Sant Jordi 2018 al Palau de la Música -Imatge 3-La Societat Coral "El Vallès" rep la Creu de Sant Jordi 2018 al Palau de la Música -Imatge 4-La Societat Coral "El Vallès" rep la Creu de Sant Jordi 2018 al Palau de la Música -Imatge 5-
La Creu de Sant Jordi va ser lliurada a Carme Nebrera, presidenta de l'entitat, en mans del President de la Generalitat, Quim Torra. La comitiva local va estar formada per membres de l'entitat, acompanyats per l'alcalde de la ciutat, José M. Osuna i el regidor de Cultura, Oriol Mor. A l'acte es va homenatjar a 30 personalitats, entre les quals destaca la mediàtica sor Lucia Caram i 24 col·lectius, com ara Open Arms, Fundació PuntCat i l'Associació Catalana pels Drets Civils, entre altres.

Associació Societat Coral "El Vallès"
Se l'ha distingit "Per la seva trajectòria en l'àmbit del cant coral des de fa gairebé un segle i mig, com a entitat degana del teixit associatiu de Ripollet. Membre de la Federació de Cors de Clavé, té els seus orígens en aquest moviment, que va fer possible l'accés de les classes populars a la cultura mitjançant el cant coral. La seva tasca de difusió de la llengua, la música i la cultura promou valors com la convivència, la participació i la perseverança".

Un dels màxims reconeixements
La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat de Catalunya. La distinció es va crear el 1981 amb la finalitat de distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya. Qualsevol ciutadà, grup de ciutadans o entitat pot demanar que s'atorgui aquest guardó a alguna persona, ja sigui física o jurídica.

Culminació del 140è aniversari
El reconeixement arriba després que, al desembre, el Ple de l'Ajuntament de Ripollet aprovés per unanimitat la presentació de la candidatura de l'Associació Societat Cultural "El Vallès" per la Creu de Sant Jordi que atorga cada any la Generalitat. Per recolzar aquesta candidatura, l'Ajuntament va demanar la participació de les entitats, col·lectius i ciutadania en forma d'avals.
Quant al mes de maig es va saber que l'entitat estava en la llista provisional dels guardonats, la notícia va ser rebuda amb alegria i com a culminació de la trajectòria centenària i d'un ampli programa d'activitats organitzats entorn el 140è aniversari, per part de l'associació i del mateix Ajuntament de Ripollet. A través de les xarxes socials, el consistori va transmetre la seva enhorabona a la Societat Coral El Vallès "pels 140 anys de dedicació que avui tenen el reconeixement que es mereixen" i va qualificar la distinció de "molt bona per a la cultura de Ripollet".

Josep Antoni Fernández i Fernández (Fer), dibuixant d'humor i antic mestre de Ripollet

"En reconeixement a una llarga trajectòria com a humorista gràfic en mitjans de gran difusió. Degà de la premsa catalana, s'ha significat també en el camp de la docència i la difusió dels valors democràtics i cívics, des d'una profunda vinculació amb el teixit cultural i un infatigable activisme social. És l'impulsor dels Premis Internacionals d'Humor Gat Perich, que posen de relleu l'enorme poder transformador de l'humor".

Fotos: premsa Generalitat i SC "El Vallès"



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal