fons degradat blanc
ripollet.cat
Diumenge, 21 d'octubre de 2018
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Medi Ambient
L'Ajuntament lluita contra les plagues de pugó a diverses espècies d'arbre -Medi Ambient- 05/06/2018

Aquesta primavera, la Regidoria de Medi Ambient ha iniciat un programa de lluita biol˛gica per reduir les plagues de pugˇ d'alguns arbres del municipi. Peri˛dicament es realitzen visites per comprovar l'estat dels arbres i la presŔncia tant d'insectes parÓsits com dels seus enemics naturals. S'han hagut de fer diferents actuacions per tal de reduir la poblaciˇ de pugˇ que debilita aquests arbres i que origina l'excreciˇ de sucs dolšos que embruten les voreres.

L'Ajuntament lluita contra les plagues de pugó a diverses espècies d'arbre -Imatge 1-

AixÝ, aquestes setmanes s'ha introdu´t a la copa de les xicrandes de la Rambla Sant Andreu l'Aphidius colemanii, un insecte que parasita el pugˇ que afecta aquests arbres. A la vegada s'ha introdu´t l'Adalia bipunctata (marietes) als tilĚlers dels carrers Anselm ClavÚ i Calvari i a les pruneres del carrer de les Escoles.

La lluita integral contra plagues Ús una estratŔgia de control capaš de mantenir les espŔcies nocives per sota del llindar de tolerÓncia, fent servir, en primer lloc, els factors naturals de mortalitat, i utilitzant posteriorment mŔtodes integrats de control (biol˛gics, fÝsics, quÝmics, etc.) compatibles amb el medi ambient i la salut p˙blica.

Aquesta primavera a Ripollet i altres municipis del voltant s'ha detectat una plaga que afecta les moreres i les debilita afavorint la caiguda de branques i la mort dels exemplars. Contra aquesta plaga l'Ajuntament s'ha vist obligat a realitzar tractaments fitosanitaris aplicats en injeccions a l'escorša per tal d'augmentar l'eficÓcia del producte i minimitzar l'impacte al medi.

TambÚ han estat detectats uns lluitadors contra els escolÝtids dels pins, els picots picapins. La seva presŔncia es detecta per uns forats en forma de conus que es poden trobar en els troncs dels pins dels voltants del bosc dels pinetons. Els ocells realitzen aquests forats a l'escorša fins que troben l'insecte que els serveix d'aliment.

R.H.noticies
Notícies Destacades
Ombra inferiorVersiˇ en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validaciˇ W3C/WCAG. Es possible que la visualitzaciˇ no sigui ˛ptima en tots els navegadors.

Redacciˇ i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal