fons degradat blanc
ripollet.cat
Dimarts, 19 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Cultura
"Miralls bruts", un viatge al món interior de l'artista Senyoreta Mateixa -Cultura- 09/03/2018

Aquest dijous, 8 de març, s'ha inaugurat l'exposició "Miralls bruts", a la Sala d'Art del Centre Cultural, amb la presència del regidor de Cultura, Oriol Mor, i l'autora, que utilitza el pseudònim de Senyoreta Mateixa. La seva obra, de traços enèrgics i viscerals, se centra en l'exploració de l'angoixa a través dels seus autoretrats, una vintena dels quals formen part d'aquesta exposició.

"Miralls bruts", un viatge al món interior de l'artista Senyoreta Mateixa -Imatge 1-"Miralls bruts", un viatge al món interior de l'artista Senyoreta Mateixa -Imatge 2-"Miralls bruts", un viatge al món interior de l'artista Senyoreta Mateixa -Imatge 3-"Miralls bruts", un viatge al món interior de l'artista Senyoreta Mateixa -Imatge 4-"Miralls bruts", un viatge al món interior de l'artista Senyoreta Mateixa -Imatge 5-

A l'acte d'inauguració, Mor ha explicat que l'obra de la montcadenca Senyoreta Mateixa era el que estaven buscant: "Volíem mostrar com la presència femenina és tan important en l'art i en el dia a dia". El punt d'origen dels autoretrats, l'angoixa, fan que l'obra de l'artista sigui "una mirada femenina cap al món interior propi", explicava el regidor, que destacava l'ús exclusiu del blanc i negre.

Senyoreta Mateixa ha volgut agrair a la regidoria de Cultura: "Exposar és que es valori el teu treball i, tot i que això és molt personal, no tenir tanta por a viure". L'artista també ha fet referència a algunes de les reivindicacions feministes de la jornada d'avui, Dia Internacional de la Dona, a la repressió social que pateixen diversos col·lectius i al reconeixement del treball de les dones en el món de l'art.

"Miralls bruts" es podrà visitar fins al 31 de març.

S.R.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal