fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 18 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Política
Decidim es postula amb els nous pressupostos com "el govern més social que ha tingut mai Ripollet" -Política- 08/01/2018

Dedicim ha presentat el nou Pressupost Municipal, que qualifica "d'eminentment social, que reforça la justícia social i fa front a desigualtats socials, malgrat ser un ajuntament amb escassetat de recursos" i ha destacat la cerca de finançament que s'ha fet a les entitats supramunicipals, per poder realitzar millores, sense carregar fiscalment als ciutadans.

Decidim es postula amb els nous pressupostos com "el govern més social que ha tingut mai Ripollet" -Imatge 1-Decidim es postula amb els nous pressupostos com "el govern més social que ha tingut mai Ripollet" -Imatge 2-

En la presentació realitzada a la premsa, divendres, 5 de gener, per valorar el nou pressupost, els representants de les forces integrants de Decidim (COP-Compromís i Podem) van declarar que "malgrat les restriccions del PP, la crisi econòmica i la crispació política, el govern de Decidim ha fet "uns pressupostos progressistes, amb un augment del 6,5%, que promouen transformacions socials" amb els quals Decidim "es consolida com el govern més social que ha tingut mai Ripollet".

Cerca de suports
En un comunicat de premsa, Decidim posa en relleu la incorporació de les propostes d'ERC -partit que va votar a favor dels Pressupostos- i agraeix "el seu treball i el seu vot", així com el suport de la regidora no adscrita, Mònica Laborda i "l'actitud" del PDeCAT, que s'hi va abstenir. Però diu no entendre la postura del PSC, qui va votar en contra malgrat que "s'han incorporat la majoria de les observacions que ha anat fent aquest partit durant l'any 2017", pel que considera que no ho deu haver votat en clau Ripollet, sinó de "polítiques de fora de la ciutat". No obstant això, s'ofereix a mantenir la mà estesa al PSC, ja que "és voluntat de Decidim que les forces d'esquerra s'uneixin ple progrés social". En canvi, afirma que "més entenedora és l'actitud de Ciutadans i PP que no poden votar mai uns pressupostos que prioritzen l'eix social".

Justícia social
Decidim considera que el Pressupost 2018 "encara fermament la consecució del Pla d'Acció Municipal en els àmbits: justícia social, desenvolupament de la ciutat i més democràcia". En primer lloc, senyala que "en l'àmbit de Justícia social veiem com es reforcen els serveis de teleassistència i ajuda familiar per disminuir les desigualtats, es dóna resposta a l'emergència habitacional amb ajust, assessorament jurídic i es posa en marxa la borsa de lloguer, en defensa dels drets bàsics".
El Pla Director de l'Amiant indicarà els edificis i espais municipals amb estructures d'amiant i en detallarà el pla d'eliminació.
En els aspectes de creixement personal i col·lectiu a través de la cultura, l'educació i l'esport parlar de "la creació del Servei Educatiu de l'Escola de Música, la millora dels centres educatius amb una partida de 75.000 euros, l'increment de les aportacions al Patronat de Cultura, inversions al Casal d'Avis, renovació del parquet del pavelló, increment del 30% de les subvencions a entitats esportives, etc.".
Per tal de recuperar l'ús social de l'espai públic, es preveu la redacció del Pla d'Accessibilitat i d'un pla de mobilitat per a la zona del nucli antic, millores en l'estat de la via pública, renovació de la il·luminació i un increment del 10% en el contracte de manteniment de parc i jardins. Millora de la llera del riu, eliminació de la canya americana i construcció de passeres.
L'augment en les partides de parcs i jardins permetrà l'arranjament d'aquests equipaments. S'augmenta també el pressupost per a la neteja pública i especialment s'incrementen els recursos a reparar o substituir els fanals defectuosos.
Igualment, en l'àmbit de Justícia social, Decidim recorda "el treball per aconseguir una residència i equipament per a la gent gran, la lluita pel quart institut, situar Ripollet a la zona 1 del transport metropolità i les noves polítiques de residus, que seran a l'agenda del govern municipal de 2018".

Desenvolupament social
En aquest àmbit, Dedicim aposta per "l'impuls per a la reactivació econòmica amb polítiques de dinamització comercial a tot Ripollet". Increment d'aportacions a Ocupació i més programes. Pla d'inspeccions d'activitats en relació a la nova ordenança aprovada el 2017. Noves dependències per a l'àrea de Drets Socials i un nou estudi d'olors al municipi que situï les fonts d'emissió i les eviti.

Empoderament de les persones
En aquest eix, Decidim destaca la dotació de 300.000 per als Pressupostos Participatius i també "per aconseguir que hi hagi un bon govern" es posarà en marxa la gestió electrònica de la tramitació administrativa i es crearà una nova web que permeti l'accés electrònic del ciutadà.




AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal