fons degradat blanc
ripollet.cat
Dimarts, 23 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Política
La diputada del PSC al Parlament, Esther Niubó, fa campanya a Ripollet -Política- 05/12/2017

Esther Niubó, diputada del PSC al Parlament de Catalunya, va realitzatrun acte electoral a Ripollet, dimarts a la tarda, davant de l'escola El Martinet, acompanyada de l'agrupació local. En aquest primer dia de la campanya electoral, Niubó va parlatrsobre la situació de l'ensenyament i, en relació a les demandes de secundària de Ripollet, va explicar que des del PSC s'ha preparat una proposta de resolució, que haurà de debatre's al Parlament, per demanar a Ensenyament "que avanci, que creï aquests dos projectes d'escola institut (El Martinet i Els Pinetons), que són imprescindibles a Ripollet". I va afegir: "demanem, des del grup socialista, que es destini una partida pressupostaria per fer-los possibles, ja que això permetria millorar l'atenció educativa a primària i a secundària".

La diputada del PSC al Parlament, Esther Niubó, fa campanya a Ripollet -Imatge 1-

La visita a Ripollet també va servir a la diputada socialista per parlar dels reptes del sistema educatiu actual. "Pel PSC, l'educació ha de ser un dels motors de progrés social, però entenem que s'ha de reforçar en temes d'equitat", va comentar Niubó, que també va aprofitatrper denunciar el "'infrafinançament" de l'educació pública, fer referència als "fenòmens de segregació escolar" i acusar ERC d'haver "comprat els pressupostos i les polítiques socials de l'antiga Convergència". Niubó va defensar el model d'escola catalana i va destacar l'èxit del model d'immersió lingüística a les escoles: "En cap cas podem dir que sigui un model adoctrinador. Qui digui això, o no coneix la realitat del país o vol fer de l'educació una arma llancívola".

Segons Niubó, el procés independentista ha suposat un retrocés social i la voluntat dels socialistes és avançar en temes de progrés social. Ho volen fer mitjançant la creació de pactes i la construcció de "grans valors per poder recosir aquesta divisió de la societat catalana i recuperar el diàleg amb el conjunt d'Espanya. Ni som independents ni volem quedar-nos com estem". Niubó va definir el PSC com "la principal força d'esquerres no independentista" i com una opció per a aquelles "persones que no es trobin còmodes amb la retòrica radical del procés, que ha actuat contra la llei, trencant l'estatut d'autonomia, la Constitució... ni tampoc amb el PP, que no vol fer res i considera que només amb compliment de la llei se solucionaran els problemes".

S.R.

NOTA: Inicialment InfoRipollet va informar que Niubó havia visitat el centre acompanyada de membres de l'AMPA i que va poder parlar amb la direcció del centre educatiu, segons es va interpretar de les explicacions de membres del PSC local, mentre esperaven la sortida de la diputada de l'escola. Posterioment, fonts socialistes han aclarit que es va tractar d'una visita informal per veure l'escola i saludar als presents. L'AFI ha fet un comunicat per desmentir que ningú de l'associació havia parlat amb la diputada.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal