fons degradat blanc
ripollet.cat
Dilluns, 23 de juliol de 2018
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Política
Es fa pública la llista de reparació jurídica amb les 137 víctimes del franquisme a Ripollet -Política- 21/07/2017

L'Arxiu Nacional de Catalunya ha publicat la relació de persones a les quals es va instruir un procediment judicial militar durant la Dictadura de Franco, en compliment de la Llei 11/2017, del 4 de juliol, de reparació jurídica de víctimes del franquisme, aprovada el 29 de juny pel Parlament de Catalunya.

La llista presenta les víctimes ordenades alfabèticament: 66.590 són persones físiques i 15 són persones jurídiques. D'aquesta relació, publicada per l'Arxiu Nacional, la Regidoria de Patrimoni i Memòria Històrica ha extret els veïns i veïnes nascudes i/o residents a Ripollet per fer-ne una llista pròpia, fàcilment consultable i "per fer un exercici de reparació moral cap al veïnat de Ripollet que va patir la Dictadura de Franco", segons el consistori. Es tracta d'una llista on figuren un total de 137 persones físiques nascudes i/o residents a Ripollet, a algunes de les quals es va instruir més d'un procediment.

Es fa pública la llista de reparació jurídica amb les 137 víctimes del franquisme a Ripollet -Imatge 1-

La relació inclou cognoms i nom de la persona represaliada, sexe, el municipi de naixement, el de residència, tipus de procediment (consell de guerra, diligències prèvies o similars), número de causa, data d'inici de la causa, data d'aprovació de la sentència o altra resolució, pena imposada i commutació o l'indult demanat. S'hi indiquen les persones que van ser executades.

La Llei 11/2017 també autoritza a actualitzar la llista si l'Arxiu Nacional té coneixement de l'existència de processos que no s'han inclòs en la relació inicial. Així doncs, qualsevol actualització o correcció s'ha de demanar a l'Arxiu Nacional de Catalunya.

La Dictadura va considerar enemigues les persones que, per raó de la seva afiliació política, sindical, associativa, per les seves idees o creences o per les seves opcions vitals, no eren afins al règim. La repressió va ser sistemàtica i transversal, i va afectar homes i dones de totes les edats, orígens, condició social i professions.

Poden consultar la llista confeccionada per la Regidoria de Patrimoni i Memòria Històrica obrint o descarregant l'arxiu adjunt.

R.H.


Icona Fitxer PDF - 0,09 Mb - ripollet-soc-llista-victimes-franquisme-ripollet.pdf 

noticies
Notícies Destacades
Ombra inferiorVersió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal