fons degradat blanc
ripollet.cat
Dissabte, 24 de març de 2018
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Cultura
La Festa Major escalfa motors amb una programació farcida d'activitats -Cultura- 12/07/2017

La Festa Major d'aquest any comptarà amb prop de 90 activitats per a tots els públics i edats i arribarà a tots els barris. Aquestes són dues característiques del programa que es va presentar l'11 de juliol al vespre al Centre Cultural. Els altres objectius de la Festa Major, que se celebrarà del 24 al 28 d'agost, serà fomentar la participació d'entitats i veïnat i valorar el patrimoni de Ripollet.

La Festa Major escalfa motors amb una programació farcida d'activitats -Imatge 1-

En nom de la Comissió de la Festa Major, el regidor de Cultura, Oriol Mor, va destacar el treball de la Comissió de Festa Major, la qual es va dividir en quatre subcomissions: la d'infantil, la juvenil, la de la Vinya i la del pregó. Amb els suggeriments de la ciutadania aportats en la jornada participativa del 4 de febrer s'ha elaborat un programa que amplia i millora l'oferta per al públic familiar i porta la Festa Major als barris.

D'aquesta manera, els espais de la Festa Major s'han ampliat amb 8 nous indrets (arribant a 25 en total) que es desenvoluparan a Can Mas, el Pont Vell, Sant Andreu, Maragall, Pinetons i Can Clos. La plaça del Molí serà un espai per a concerts, i el parc d'Oriol Martorell, per a activitats familiars. La plaça de Pere Quart, finalment, serà un espai de lectura, informació i trobada, a més d'ubicar-hi Ripollet Ràdio.

D'entre les activitats cal destacar el Mercat de la Vinya, com també el canvi de format del pregó, el qual enguany anirà a càrrec dels periodistes ripolletencs Nicolás Valle i Carme Colomina, o els concerts de Zoo (diumenge a la nit al parc dels Pinetons), de Dàmaris Gelabert (dissabte al vespre al parc d'Oriol Martorell), del grup Increscendo (diumenge a la nit a la plaça del Molí) o l'Aplec del Remei (dissabte a la nit a la plaça del Molí).

També cal tenir en compte aquesta Festa Major que les cercaviles seran més llargues i, en alguns casos, canviaran d'itinerari, com el Correbars. El Correaigua arribarà fins al parc d'Oriol Martorell, on hi haurà un tobogan gegant i, al parc de Norbert Fusté, festa de l'escuma. En aquest escenari també tindrà lloc un holi (diumenge a la tarda). A més, a Can Mas s'organitzarà un Confeti per a veterans i les sardanes retornaran al carrer del Sol.

Finalment, cal subratllar que la plaça del Molí serà l'escenari d'una trobada castellera (dissabte a la tarda) i que es tornaran a posar en marxa les campanyes de consum responsable d'alcohol i de relacions amb respecte. A més, també estarà en funcionament el bus pollet, una gentilesa d'Autocars Font que posa a disposició de la ciutadania un vehicle que connectarà tots els punts de la Festa Major (de divendres a diumenge) amb una freqüència aproximada de mitja hora.

La Festa Major d'enguany ha comptat amb un pressupost de 220.000 euros, gairebé 10.000 més que l'any passat, que han permès doblar el nombre de balls de l'edició del 2016 i augmentar també les activitats d'identitat i memòria, els espais descentralitzats i les noves propostes.

E.P.noticies
Notícies Destacades
Ombra inferiorVersió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal