fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 18 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Política
Decidim Ripollet commemora dos anys de legislatura amb un acte de reflexió política -Política- 12/06/2017

La coalició de Decidim Ripollet va celebrar diumenge passat, 11 de juny, al migdia un acte de reflexió política, amb el títol de '2 anys amb tu a l'Ajuntament', coincidint amb els seus dos primers anys de legislatura. La primera tinent d'alcalde, Pilar Castillejo, es va encarregar de donar la benvinguda al públic que es va aplegar a la rambla de Sant Jordi, davant del Centre Cultural. En la seva intervenció, l'alcalde de Ripollet, José M. Osuna, va fer un repàs a aquests 2 anys de legislatura, enumerant algunes de les actuacions més destacades. Va remarcar el foment a la participació, amb els primers pressupostos participatius; la implicació en la defensa de polítiques LGTBI; la creació de l'Oficina Municipal d'Habitatge, o la inversió en nous Plans d'Ocupació, entre altres.

Decidim Ripollet commemora dos anys de legislatura amb un acte de reflexió política -Imatge 1-Decidim Ripollet commemora dos anys de legislatura amb un acte de reflexió política -Imatge 2-Decidim Ripollet commemora dos anys de legislatura amb un acte de reflexió política -Imatge 3-Decidim Ripollet commemora dos anys de legislatura amb un acte de reflexió política -Imatge 4-Decidim Ripollet commemora dos anys de legislatura amb un acte de reflexió política -Imatge 5-

Osuna va reconèixer que "encara queden moltes coses a fer", que encara hi ha mancances i que, en aquest camí, l'equip de govern havia comès algun error. Tanmateix, a la vegada, va insistir que es tracta "d'una transformació del poble que va pas a pas", que l'equip de govern té encara molts reptes al davant i que "en dos anys, el govern de Decidim ha fet més actuacions que l'anterior govern en dos mandats". Per a José M. Osuna, Decidim Ripollet té "un projecte de ciutat innovador i agosarat, que recull les necessitats de la vila" i no renuncia "a continuar creixent". Per aquesta raó, l'alcalde de Ripollet va sentenciar que "el 2019, Decidim serà encara més força i útil".

Convidats il·lustres
L'acte de la coalició va comptar amb diversos convidats, alguns d'ells de reconeguda trajectòria política. És el cas del primer convidat a pujar a l'escenari, el diputat al Congrés per En Comú Podem, Xavier Domènech. El representant dels 'comuns' a Madrid va assegurar que són els municipis els que "construeixen el canvi global i local, on dia rere dia es va construint la nova Catalunya neta, solidària i compromesa". Domènech va afirmar que el pròxim 2019, en les eleccions municipals vinents, "s'ha de consolidar allò que va passar fa dos anys, que s'estengui el canvi a tots els pobles i ciutats de Catalunya".

El següent a intervenir va ser Albert Díaz, exregidor d'AEB a l'Ajuntament de Badia, qui va reconèixer que va "plorar en les anteriors eleccions, en saber que a Ripollet s'havia guanyat l'alcaldia", i va recordar que en les eleccions del 2015 les candidatures populars i de les noves confluències van assolir més de 40.000 vots a la comarca i governen en 4 municipis del Vallès Occidental.

El regidor de l'Ajuntament de Badalona, José Téllez, va substituir l'alcaldessa badalonina Dolors Sabater que, per temes personals, no hi va poder assistir. Téllez ha criticat la competitivitat que havia existit entre ciutats de l'entorn a Barcelona: "Les forces del canvi hem volgut fer ciutats cooperatives, no competitives; no competim entre nosaltres, ben al contrari parlem, fem propostes conjuntes i arribem a acords i convenis que beneficien la ciutadania". Ha recordat l'experiència que ha suposat a Badalona el procés dels pressupostos participatius: "Hem disposat 14 milions d'euros i unes 8.000 persones han participat en el procés; això ens facilita molt el dia a dia als càrrecs electes, perquè la gent no és tonta i els veïns saben perfectament que necessiten els nostres barris i ens ajuden participant".

Per la seva banda, la diputada al Parlament de Catalunya per les CUP, Gabriela Serra, va recordar les lluites veïnals dels anys 70 i 80 per aconseguir drets socials. "Mai no ens han regalat res, per això hem de mantenir-nos alerta, perquè si no ho estem els poderosos i els rics ens prendran els drets que tant ens ha costat aconseguir", explicava Serra. La diputada va criticar les polítiques del Govern central: "ens han pres el futur, els nostres joves han de marxar fora per tenir oportunitats; i el que volem és que no ens enganyin més i poder decidir". Gabriela Serra va indicar la importància de dotar de justícia social i solidaritat la futura Catalunya. "No volem qualsevol tipus d'independència, volem una república de veritat, amb drets que no ens puguin arrabassar", va sentenciar.

En acabar els parlaments, es va fer un vermut musical amb el grup Leyla.

J.S.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal