fons degradat blanc
ripollet.cat
Dimarts, 19 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Cultura
Ripollet enceta un cap de setmana ple d'activitats per Sant Jordi #SJRipollet17 -Cultura- 21/04/2017

Ripollet celebra el Sant Jordi al llarg de tot el cap de setmana, amb un ampli programa d'activitats que culminen el diumenge 23, amb una gran diada, la 30a fira Sant Jordi a la Rambla i la reinauguració de la plaça de Pere Quart.

Ripollet enceta un cap de setmana ple d'activitats per Sant Jordi #SJRipollet17 -Imatge 1-Ripollet enceta un cap de setmana ple d'activitats per Sant Jordi #SJRipollet17 -Imatge 2-Ripollet enceta un cap de setmana ple d'activitats per Sant Jordi #SJRipollet17 -Imatge 3-Ripollet enceta un cap de setmana ple d'activitats per Sant Jordi #SJRipollet17 -Imatge 4-

Els actes arrenquen el divendres, a les 7 de la tarda, el Centre Cultural acollirà una xerrada titulada 'Temps convulsos. La nova cara de l'extrema dreta europea'. L'acte, organitzat pel Grup d'Estudis Ripolletencs, anirà a càrrec de Ferran Gallego, catedràtic d'Història Contemporània de la Universitat Autònoma de Barcelona.

A les vuit del vespre, a la Biblioteca Municipal, tindrà lloc la 4a Revetlla de Sant Jordi, on el taller de Poesia de l'escola d'adults Jaume Tuset i la Societat Coral "El Vallès" realitzaran un homenatge a Miguel Hernández i a Anselm Clavé, un acte emmarcat també en l'Any Clavé.

Dissabte hi ha els actes més familiars, com el taller d'art en família que tindrà lloc al Centre Cultural de deu del matí a dotze del migdia i que consistirà a realitzar llibres il·legibles. I a dos quarts de dotze del matí, a la biblioteca hi ha l'activitat Els més petits fem dissabte amb un taller sobre dracs.

A la tarda, de sis a vuit, la plaça de Pere Quart s'omplirà de les tradicionals parades de llibres i roses, on també es trobarà la Carpa del Drac, un espai familiar de contes i jocs.
A les sis de la tarda, a la plaça es presentarà Amic meu!, un llibre escrit i dibuixat per infants del camp de refugiats de Chesco, al nord de Salònica. El llibre és un projecte d'Open Cultural Center i l'acte està organitzat per la Plataforma per les persones refugiades de Ripollet.  I a les set de la tarda, a la plaça, la Societat Coral "El Vallès" recitarà poemes de Joan Oliver, el nom real de Pere Quart, i interpretarà cançons d'Anselm Clavé.

23 d'abril, la diada de Sant Jordi al carrer
La majoria dels actes, però, es realitzaran diumenge, diada de Sant Jordi. Durant tot el dia, a la plaça de Pere Quart continuarà la Carpa del Drac i les parades de llibres i roses, les quals també es podran trobar a la rambla de Sant Jordi i de Sant Esteve, llocs en els quals es podrà trobar punts d'intercanvi de llibres.

A les onze del matí es (re)inaugurarà la plaça de Pere Quart amb un acte que comptarà amb la presència de Sílvia Oliver, filla del poeta sabadellenc i dels Grallers dels Gegants de Ripollet. En aquest acte es descobrirà un monument al poeta sabadellenc, obra de l'escultor Salvador Mañosa. A més, a les jardineres de la plaça es col·locaran fragments de l'obra de Pere Quart, escollides durant la jornada participava realitzada recentment a la biblioteca.

Mitja hora després hi haurà un contacontes organitzat per l'AFA Pinetons i altres famílies voluntàries. A les dotze del migdia, al Racó de les lletres locals de la plaça de Pere Quart, l'Alba, la pintora de somnis, signarà exemplars del seu llibre 'Mama naturaleza', igual que Valentín Roma ho farà de la seva obra, 'El enfermero de Lenin' i Samuel Valiente de la seva novel·la 'Solo'.
A la mateixa hora, al Centre Cultural s'inaugurarà la mostra dels treballs dels alumnes dels tallers d'art, titulada 'Lletra i música' i dedicada als 140 anys de la Societat Coral "El Vallès".

A la plaça de Pere Quart també es desenvoluparan tallers, com el de punts de llibres (a les 12.30 h) o el de construcció de poemes del 'Bestiari' de Pere Quart (a les 17 h). A dos quarts d'una de la tarda s'hi lliuraran els premis del concurs lingüístic organitzat per l'Oficina de Català i la Unió de Botiguers de Ripollet 'A l'abril, cada paraula val per mil'.

30è Sant Jordi a la Rambla
La CRAC celebrarà aquest diumenge la 30a edició del Sant Jordi a la Rambla, amb la participació rècord d'una setantena d'entitats i unes 40 parades d'artesania. La fira d'entitats i artesania tindrà lloc de 10 a 20 h, a les rambles de Sant Jordi i Sant Esteve. A partir de les 11 hi haurà un espai infantil i juvenil a la plaça del Molí i des de dos quarts de dotze del matí fins a les dues de la tarda, a la rambla de Sant Esteve hi haurà una 'marató' d'entitats locals amb el següent horari:

  • 11 h Gralles dels Gegants de Ripollet
  • 11.30 h Llegenda de Sant Jordi a càrrec d'Amics del Teatre (al Centre Parroquial)
  • 11.45 h Line Dance Palau Ausit
  • 12 h Poll Foll dels Diables de Ripollet
  • 12.15 h Dansa Jove
  • 12.30 h Ripollet Country
  • 12.30 h Llegenda de Sant Jordi a càrrec d'Amics del Teatre (al Centre Parroquial)
  • 12.45 h Associació 3 Pasos
  • 13 h Bollywood Anaath
  • 13 h Coral "El Vallès" (a la Sala d'Actes del Centre Cultural)
  • 13.15 h Escola Escursell
  • 13.30 h Cuadro Andaluz
  • 13.30 h Llegenda de Sant Jordi a càrrec d'Amics del Teatre (al Centre Parroquial)

Diumenge, a les 18 h, davant el Centre Cultural la CRAC oferirà un espectacle familiar, una versió molt divertida sobre la llegenda de Sant Jordi. I a les set de la tarda hi haurà un espectacle a la baixada del Mercat a càrrec de Pere Quart Project, sota el títol 'Encara, Pere Quart. Trenta poemes de Pere Quart'.

Els actes del programa de Sant Jordi 2017 finalitzaran dimarts, 25 d'abril, al Centre de formació de persones adultes Jaume Tuset, on hi haurà una lectura compartida de contes d'Isabel Clara-Simó i de Mario Benedetti, a càrrec dels alumnes dels tallers de tertúlia literària en català i en castellà de l'associació i el CFA Jaume Tuset.

La ràdio de Sant Jordi
Ripollet Ràdio realitzarà una programació especial durant tot el diumenge, 23 d'abril, sobre un escenari, instal·lat al carrer Nou, a peu de la rambla de Sant Esteve. D'11 a 14 hores s'oferirà un magazín especial cara al públic, amb la participació dels protagonistes de la diada, amb connexions amb les parades, cercador de llibres i retransmissió de la reinguració de la plaça, els contacontes, etc. A les 18 hores, es farà una edició especial del programa Fem Memòria, amb les tertuliades del taller 'Una gran història' i l'Associació Jaume Tuset i el seu taller de poesia. Seguidament, es retransmetrà el recital de poesia: Poemes de Joan Oliver i Josep Anselm Clavé, que organitza la Societat Coral "El Vallès".

Organitza
Ajuntament de Ripollet

Grup motor
AFA Escola Pinetons
Associació Cultural Jaume Tuset
Associació d'Espectadors del Teatre del Mercat Vell
Biblioteca Municipal
CFA Jaume Tuset
CRAC
Llibreries locals
Oficina de Català
Racó de les Lletres Locals

Hi col·laboren
Entitats culturals, juvenils i esportives, col·lectius locals i centres educatius


Icona Fitxer PDF - 0,74 Mb - ripollet-cul-sant-jordi-Programa-Ripollet-2017.pdf 

AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal