fons degradat blanc
ripollet.cat
Dilluns, 6 de maig de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Cultura
El Renaixement serà protagonista del 5è concert de música religiosa de la Societat Coral "El Vallès" -Cultura- 06/04/2017

Aquest dijous, 6 d'abril, l'església de Sant Esteve acull el 5è concert de música religiosa que organitza la Societat Coral "El Vallès". En aquesta edició està dedicada a la música del renaixement, d'aquí el títol del concert La Música de les Capelles del Renaixement. El concert comença a les 20.30 hores, i és totalment gratuït. Tanmateix, durant el concert, es durà a terme una recapta voluntària a favor de Càritas Ripollet.

El Renaixement serà protagonista del 5è concert de música religiosa de la Societat Coral "El Vallès" -Imatge 1-El Renaixement serà protagonista del 5è concert de música religiosa de la Societat Coral "El Vallès" -Imatge 2-

El concert anirà a càrrec de la coral Veus del Vallès, amb el cor juvenil d'alumnes de l'Escola de Música. A més, hi participaran els instrumentistes Jordi Romero, a l'orgue, Xavier Banegas, al sacabutx tenor i al baix, i Jordi Giménez, al sacabutx tenor i a la direcció. Precisament, aquests instruments (orgue, sacabutx i baix) són específics del Renaixement. El director de l'Escola de Música, Jordi Giménez, explica en l'Info de Ripollet Ràdio del passat 17 de març aquesta intenció d'introduir instruments de l'època: "Afegirem algun instrument nou, per tal de vestir el concert amb la sonoritat d'aquella època; aquest concert l'hem centrat en la polifonia del renaixement, on hi ha una gran producció musical, de compositors hispans, italians... És una polifonia molt interessant, que arreu del món està molt valorada, i que és un repte important per a totes les corals". Respecte a l'escenari escollit, Giménez va indicar que "l'acústica de l'església és molt bona i entenc que el marc del concert ha de ser aquest, per a fer aquest estil de música és ideal".

El 5è concert de música religiosa s'emmarca en el 140è aniversari de la Societat Coral "El Vallès", i compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Ripollet, la Parròquia de Sant Esteve, la Federació de Cors Clavé, la Federació Catalana d'Entitats Corals, la Revista de Ripollet i Ripollet Ràdio.

Foto: Imatge d'arxiu.

J.S.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal