fons degradat blanc
ripollet.cat
Dissabte, 4 de maig de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Cultura
Ripollet es converteix tot l'abril en un gran espai del llibre i la lectura -Cultura- 05/04/2017

La diada de Sant Jordi 2017 a Ripollet se celebrarà amb un extens programa d'activitats dirigides al foment de la lectura, que s'allargarà tot el mes i que ha comptat amb una gran implicació d'entitats i agents culturals. A banda de les dues exposicions sobre el món literari que es podran veure al Centre Cultural el mes d'abril, les activitats s'iniciaran aquest dissabte, 8 d'abril, amb un dels dos tallers d'art en família programats sota el títol "Llibres il·legibles" i finalitzaran el dia 25, amb una lectura a càrrec de l'Associació i CFA Jaume Tuset. Un programa que aglutina importants actes, com ara la celebració del 20è aniversari de la Biblioteca, la 4a Revetlla de Sant Jordi, la reinauguració de la plaça de Pere Quart o la 30a edició de Sant Jordi a la Rambla.

Ripollet es converteix tot l'abril en un gran espai del llibre i la lectura  -Imatge 1-Ripollet es converteix tot l'abril en un gran espai del llibre i la lectura  -Imatge 2-Ripollet es converteix tot l'abril en un gran espai del llibre i la lectura  -Imatge 3-Ripollet es converteix tot l'abril en un gran espai del llibre i la lectura  -Imatge 4-Ripollet es converteix tot l'abril en un gran espai del llibre i la lectura  -Imatge 5-

El grup motor d'aquesta iniciativa el formen l'AFA Els Pinetons, l'Associació Cultural i el Centre de Formació de Persones Adultes Jaume Tuset, l'Associació d'Espectadors del Teatre del Mercat Vell, la Biblioteca Municipal, la CRAC, l'Oficina de Català, el Racó de Lletres Locals i llibreries locals. Un grup que, a més, ha comptat amb la col·laboració d'entitats culturals, juvenils, esportives, col·lectius locals i centres educatius de Ripollet. Durant la presentació del programa, el dimarts 4 d'abril, el regidor de Cultura, Oriol Mor, va explicar que han intentat "abastar el màxim d'agents i entitats" i que l'Ajuntament vol que el foment de la lectura tingui continuïtat durant tot l'any. És per això que la Regidoria d'Educació, a través de la Diputació de Barcelona, ha ofert el projecte 'Lletra a lletra fem municipi', que enguany comptarà amb la participació de 6 centres educatius i la Biblioteca.

La Biblioteca surt al carrer
La Biblioteca Municipal té un gran protagonisme en aquest programa. El 19 d'abril celebrarà el seu 20è aniversari, amb un taller de punts de llibre i dracs. També acollirà el 21 d'abril la 4a Revetlla de Sant Jordi, amb un especial de Nits de Música, inclòs al programa de l'Any Clavé. I el cap de setmana del 22 i 23 d'abril, la Biblioteca sortirà al carrer, amb la instal·lació de la Carpa del drac a la plaça de Pere Quart. Aquest espai, dedicat a l'escriptor Joan Oliver (Pere Quart), serà reinaugurat el mateix 23 d'abril i on també la Biblioteca ha col·laborat amb la realització d'un taller participatiu per triar els poemes de Pere Quart que es col·locaran a la plaça.

(Re)inauguració de la pl. de Pere Quart
L'acte tindrà lloc la Diada de Sant Jordi a les 11 del matí i preveu comptar amb la presència de Sílvia Oliver, filla del poeta, i amb la participació dels Grallers i els Gegants de Ripollet. Segons va explicar el regidor de Patrimoni i Memòria Històrica, David Fontanals, amb aquest acte "dignifiquem i recuperem aquesta plaça que té un gran valor. És la plaça del mercat, la plaça central del poble, sempre vinculada a la cultura i volem que continuï així". Durant l'acte, es farà la descoberta d'un monument permanent fet per l'artista Salvador Mañosa i una placa amb el nomenclàtor local.

30 anys de Sant Jordi a la Rambla
Qui també està d'aniversari aquest Sant Jordi és la CRAC, que diumenge, 23 d'abril celebrarà la 30a edició del Sant Jordi a la Rambla, amb la participació rècord d'una setantena d'entitats i unes 40 parades d'artesania. A banda d'aquesta efemèride, Joan Giménez, membre de la CRAC, va voler destacar que l'any vinent farà 50 anys que el Sant Jordi es va començar a celebrar a Ripollet, de la mà de La Caixa de Sabadell i al parc d'Anselm Clavé. Giménez va explicar, quant a l'edició d'enguany, que s'han hagut de fer certs canvis per tal d'unificar la festa, però va assegurar que "com a CRAC estem molt contents, tot i que ha estat complicat encaixar-ho tot i s'han hagut de fer canvis organitzatius".

La Diada de Sant Jordi comptarà un any més amb el Racó de les Lletres Locals, ubicat a la plaça de Pere Quart, que a partir de les 12 acollirà una sessió de signatura d'autors locals.

A l'acte de presentació del programa també va ser present Antonio Giménez, de l'Associació Cultural Jaume Tuset, membre del grup motor, i Anna Gayà, de l'Oficina de Català, que el passat cap de setmana va endegar el concurs lingüístic "A l'abril, cada paraula val per mil", amb la col·laboració dels comerços de la UCR.

R.H.


Icona Fitxer PDF - 0,74 Mb - ripollet-cul-sant-jordi-Programa-Ripollet-2017.pdf 

AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal