fons degradat blanc
ripollet.cat
Dimarts, 19 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Medi Ambient
Policies de paisà sancionaran les persones que no recullin els excrements dels seus gossos -Medi Ambient- 28/03/2017

L'alcalde de Ripollet, José M. Osuna, i el regidor de Manteniment i Neteja de la via pública, Santos Gómez, han presentat aquest dilluns 27 de març una nova mesura en el marc de la campanya pel civisme als parcs. Des de fa uns dies, agents de la policia local vigilen de paisà diferents parcs i carrers a diverses hores del dia per sancionar aquelles persones que no recullen els excrements dels seus gossos. Fa un any aproximadament que es va iniciar la campanya de conscienciació per la recollida de les caques de gos. "És una de les principals problemàtiques que tenim a la via pública del nostre municipi i una de les queixes més destacades que ens fan arribar els veïns", ha explicat l'alcalde de Ripollet, J.M. Osuna.

Policies de paisà sancionaran les persones que no recullin els excrements dels seus gossos -Imatge 1-Policies de paisà sancionaran les persones que no recullin els excrements dels seus gossos -Imatge 2-

En el marc d'aquesta campanya, s'han col·locat als parcs uns cartells que adverteixen de les possibles sancions i també s'ha reforçat la neteja dels parcs i carrers, amb persones contractades a través de plans d'ocupació. "Com que s'ha vist que no és suficient amb aquestes campanyes de conscienciació, s'ha començat una campanya quant a policia local", ha explicat Osuna. Aquestes patrulles de paisà vigilaran els espais públics, controlaran que es recullin les deposicions i detectaran aquelles persones que encara no ho fan. En aquest cas, procediran a sancionar l'infractor.

"Sabem que aquestes persones són una minoria dels propietaris de gos, i precisament el que es pretén és detectar-los; no pretén ser cap campanya recaptatòria, sinó que més aviat ha de servir per minimitzar aquesta problemàtica", ha explicat l'alcalde. A la roda de premsa, s'ha indicat que fins ara s'havien imposat algunes sancions, però poques. Respecte a aquestes patrulles de paisà, estaran formades per dos agents per cada torn de treball, el que suposa un total de 4 o 6 agents al dia que passaran en diferents moments per diversos espais per tal de detectar els comportaments incívics.

Reforç en la neteja
Per la seva banda, el regidor de Manteniment i Neteja de la via pública, Santos Gómez, ha assenyalat que s'està duent a terme un estudi, juntament amb Urbaser i Ripollet Viu, dels carrers de la vila que es troben en pitjor estat. De moment, s'han detectat 42 carrers on és necessari fer un reforç de neteja. Així doncs, des del pròxim 3 d'abril s'iniciarà una acció complementària de neteja de les voreres i contenidors en aquests carrers, amb aigua. L'actuació s'allargarà fins al 31 d'octubre. Després d'aquesta acció s'avaluaran els resultats.

També durant les pròximes setmanes es reforçarà la vigilància d'alguns espais durant els caps de setmana. L'objectiu és combatre els efectes del 'botellón', les molèsties de sorolls que provoquen als veïns i la brutícia posterior. Les patrulles policials reforçaran la seva vigilància en aquests espais claus durant els caps de setmana.

J.S.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal