fons degradat blanc
ripollet.cat
Dimecres, 8 de maig de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Societat
L'Ajuntament retira el monòlit franquista del Cementiri Municipal -Societat- 26/01/2017

Avui dijous, 26 de gener, coincidint amb els 78 anys del dia d'entrada de les tropes franquistes a Ripollet, l'any 1939, l'Ajuntament de Ripollet ha decidit retirar, a les 12 del migdia, el monòlit franquista erigit al Cementiri Municipal. Aquesta mesura s'emmarca en el projecte iniciat el passat mes de desembre de retirar els símbols feixistes que encara resten al municipi, començant per una desena de plaques a façanes d'habitatges.

L'Ajuntament retira el monòlit franquista del Cementiri Municipal -Imatge 1-L'Ajuntament retira el monòlit franquista del Cementiri Municipal -Imatge 2-

El monòlit del Cementiri inicialment s'havia ubicat a la plaça de la Constitució, en memòria dels "caiguts i màrtirs". Aquest dijous serà substituït per un altre sense simbologia feixista. Segons va explicar el regidor de Patrimoni i Memòria Històrica, David Fontanals, en la roda de premsa del 13 de desembre passat "avui dia no té sentit l'exhibició de simbologia feixista a l'espai públic i menys encara a dependències municipals". El monòlit serà dipositat al CIP Molí d'en Rata i substituït per "un altre amb llenguatge i estètica d'acord amb els temps democràtics", va explicar Fontanals. El consistori no descarta portar a terme altres mesures, com ara la revisió de la nomenclatura dels carrers, tot i que aquest procés "requereix més participació i punts de vista", explicava el regidor.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal