fons degradat blanc
ripollet.cat
Dimecres, 24 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Política
ERC presenta les seves aportacions a les ordenances i el pressupost de 2017 -Política- 12/12/2016

El grup d'ERC - Junts per Ripollet va donar comptes, en roda de premsa, el passat 9 de desembre, de les seves aportacions a les ordenances de 2017, que s'han d'aprovar definitivament al Ple extraordinari del dia 15, així com de les negociacions portades a terme amb l'equip de govern de Decidim sobre el pressupost. Així, ha fet una al·legació sobre la taxa de casaments civils i diverses propostes per incloure als pressupostos sobre habitatge, promoció econòmica, residus i benestar animal, que inclouen bonificacions d'algunes ordenances. Lurdes Serra, portaveu i regidora d'ERC, va explicar que són "prudents, però crítics" a l'hora de demanar una baixada d'impostos, tenint en compte les moltes necessitats dels veïns de Ripollet i que la recaptació és clau per oferir uns serveis de qualitat.

ERC presenta les seves aportacions a les ordenances i el pressupost de 2017 -Imatge 1-ERC presenta les seves aportacions a les ordenances i el pressupost de 2017 -Imatge 2-

Quant a les ordenances, el grup de l'oposició ha presentat una al·legació en relació a la nova taxa per als casaments civils. ERC proposa que sigui de 150 €, amb una bonificació del 80% en cas que uns dels membres estigui empadronat a Ripollet, amb l'objectiu que sigui una quota responsable per cobrir el mínim de despeses.

Per a Lurdes Serra, tant les ordenances com el pressupost han de seguir "els criteris de progressivitat, participació i justícia" i tot i reconèixer que "s'ha avançat una mica", assegura que "encara queda molt per arribar a una situació ideal". La formació porta des del mes de setembre treballant tant el tema d'ordenances com el de pressupost amb el govern de Decidim, ja que per a ERC va molt lligat.

Quant al tema d'habitatge, Esquerra proposa una partida d'ajudes per pagar l'IBI, així com aprofundir en les necessitats d'emergència d'habitatge, insistint en el lloguer social. Per a ERC les ordenances també són una bona eina per a ajudar a la promoció econòmica i demanen noves partides i per al foment del comerç local, la innovació del Mercat Municipal i la reindustrialització de Ripollet. En aquest sentit, la formació creu que manca un model polític i de ciutat per seguir avançant. Pel que fa als residus, Serra va apuntar que donat que el govern ja treballa en un nou model, seria bo que la taxa d'escombraries comptés amb bonificacions, tant per als domicilis com per als comerços, segons el nombre de persones que hi viuen, si utilitzen serveis com la deixalleria, fan compostatge casolà o fan bé la recollida selectiva, entre d'altres. Per últim, quant a benestar animal, la portaveu d'ERC va mostrar-se satisfeta pel fet que el govern municipal s'hagi compromès durant la negociació a fer una campanya permanent entre l'1 de gener i el 31 de desembre de 2017 sobre el cens dels animals de companyia, període durant el qual es bonificarà el 100% de la taxa. A més, van explicar que fa més d' un mes que treballen per tal de tirar endavant els acords presos amb el govern municipal l'any passat pel que fa al benestar animal, endegant la Taula animalista.

Foto 1: Jordi Soldevila i Lurdes Serrra durant la roda de premsa, el passat 9 de desembre.
Foto 2: reunió de treball mantinguda el passat dimarts, 6 de desembre, amb l'alcalde accidental, Oriol Mor, sobre els pressupostos de 2017.

R.H.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal