fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 29 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Cultura
Punt final de l'Any Lorca amb un gran acte de cloenda i la inauguració d'una placa commemorativa -Cultura- 09/12/2016

El Teatre Auditori del Mercat Vell acollirà aquest diumenge, 11 de desembre, el gran acte de cloenda de l'Any Lorca. A partir de les 18 hores, la poesia, la música i la dansa es tornaran a aliar per posar el punt final a un programa que ha tingut al voltant d'una cinquantena d'activitats, organitzades per una quarantena d'entitats i particulars de Ripollet, a banda de les que s'han organitzat des de l'Ajuntament. Aquest mateix diumenge, a les 12 del migdia, es durà a terme l'acte institucional amb la inauguració d'una placa commemorativa de l'Any Lorca.

Punt final de l'Any Lorca amb un gran acte de cloenda i la inauguració d'una placa commemorativa -Imatge 1-Punt final de l'Any Lorca amb un gran acte de cloenda i la inauguració d'una placa commemorativa -Imatge 2-Punt final de l'Any Lorca amb un gran acte de cloenda i la inauguració d'una placa commemorativa -Imatge 3-

Sobre l'escenari del Teatre Auditori del Mercat Vell es podran escoltar, aquest diumenge a partir de les 18 hores, alguns poemes de l'artista granadí, versionats pels rapsodes Agustín Villar i Laura Yepes. A banda dels poemes que recitaran junts, Villar també llegirà en solitari l'Oda a Lorca de Pablo Neruda, i Yepes, Pequeño vals vienés, del mateix Lorca. Ambdós estaran acompanyats per la música de Jordi Romero, professor de piano a l'Escola de Música de Ripollet i al Liceu. Romero també actuarà sol en un espectacle que també comptarà amb el cantant Joan Nonell, d'Amics del Teatre, el qual interpretarà Herido de amor, i del grup Manamá Dansa, el qual representarà les coreografies Oscuro i Memorias de una reina.

Durant l'acte, que serà gratuït i estarà conduït i presentat per Ángel Esteve, es podran veure tres petites peces audiovisuals, realitzades per Ripollet Història i Imatge. La primera d'elles tractarà sobre el naixement de Lorca i n'hi haurà una altra sobre la seva mort. La tercera peça, que es projectarà al final, servirà com a homenatge a totes les entitats ripolletenques que han participat en l'Any Lorca. El vídeo tindrà com a àudio el Pequeño vals vienés interpretat per Enrique Morente i Lagartija Nick. La intenció és editar posteriorment un DVD amb aquest vídeo ampliat i repartir-lo entre aquestes mateixes entitats.

L'acte de cloenda de l'Any Lorca tindrà una durada d'una hora i mitja, aproximadament, i començarà amb una curiositat: les declaracions del dictador Francisco Franco durant una entrevista i en les quals fa referència a la figura de Lorca. El darrer dels actes seran els parlaments oficials.

Placa commemorativa
El mateix dia, però a les 12 hores, l'alcalde de Ripollet, José María Osuna, presidirà la inauguració d'una placa de commemoració del 80è aniversari de la mort de Lorca. Serà a la pl. de Palau Ausit, al carrer de Federico García Lorca. Aquesta placa no substituirà la que ja hi ha a l'altra banda del carrer i que fa referència al naixement de l'artista granadí. El regidor de Patrimoni i Memòria Històrica, David Fontanals, va assenyalar durant la presentació de l'acte de cloenda de l'Any Lorca que la inauguració d'aquesta placa té dos objectius: per una banda, deixar constància dels 80 anys de l'assassinat del poeta i, de l'altra, plasmar la cooperació entre l'Ajuntament i les entitats en la celebració de l'Any Lorca.

Foto: Roda de premsa de presentació de l'acte de cloenda de l'Any Lorca.


Icona Fitxer PDF - 1,52 Mb - ripollet-cul-any-lorca-acte-final-programa-111216.pdf 

AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal