fons degradat blanc
ripollet.cat
Dissabte, 20 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Medi Ambient
Comença l'atenció personalitzada del Punt d'Informació sobre l'estalvi energètic -Medi Ambient- 18/10/2016

La sala d'actes del Centre Cultural va ser l'escenari de la presentació del Punt d'Informació sobre l'estalvi energètic que han posat en marxa la Casa Natura, l'Associació Ripollet Natura i l'Ajuntament. El servei va a càrrec de l'arquitecta especialitzada en eficiència energètica Núria Cuello.

Comença l'atenció personalitzada del Punt d'Informació sobre l'estalvi energètic -Imatge 1-Comença l'atenció personalitzada del Punt d'Informació sobre l'estalvi energètic -Imatge 2-

Cuello va explicar que per a un bon estalvi energètic cal analitzar quina tarifa tenim contractada i quina energia realment consumim, però també canviar alguns dels nostres hàbits. D'aquesta manera no només aconseguirem un estalvi econòmic, sinó també un benefici mediambiental en contaminar menys.

Respecte a la tarifa contractada, Cuello va explicar que tothom qui tingui una tarifa inferior als 10 kWh es pot acollir al preu voluntari del petit consumidor, un preu regulat de 0,11 €/kWh en un període (es paga el mateix a qualsevol hora del dia o la nit), o de 0,09 €/kWh en dos períodes (el consum durant el dia és major, però molt menor durant la nit). El preu en el mercat lliure és de 0,17 €/kWh.

A banda de la tarifa, en la factura també hem de comprovar la potència contractada. Aquest valor hauria d'estar ajustat en funció de diferents factors com els electrodomèstics que tenim, de quants en fem servir al mateix moment, de si tenim cuina de gas o vitroceràmica, entre altres.

Pel que fa als hàbits, Cuello en va apuntar alguns com aprofitar al màxim la llum natural i apagar els llums dels espais on no hi hagi ningú, usar electrodomèstics i lluminàries de baix consum, evitar tot el que es pugui l'ús de les assecadores, tenir una bona climatització de la llar (19-21 graus a l'hivern i 26 a l'estiu), o condicionar-la per a un correcte aïllament tèrmic.

Els interessats en tenir un assessorament personalitzat del seu consum energètic han de concertar cita a la Casa Natura, al telèfon 670 291 277, o bé al correu electrònic casadenatura@gmail.com. Després se'ls donarà dia i hora a l'associació de veïns corresponent.

E.P.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal