fons degradat blanc
ripollet.cat
Dilluns, 29 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Cultura
Els gegantons Gonçal i Teresa celebren diumenge el seu 25è aniversari #FMripollet16 -Cultura- 28/08/2016

La Comissió Ripolletenca d'Activitats Culturals (CRAC) celebrarà aquesta Festa Major els 25 anys dels seus gegantons, amb la important presència dels seus padrins, Els Gegants del Pi. Serà diumenge 28 d'agost, a partir de les 11.15 hores.

Els gegantons Gonçal i Teresa celebren diumenge el seu 25è aniversari #FMripollet16 -Imatge 1-Els gegantons Gonçal i Teresa celebren diumenge el seu 25è aniversari #FMripollet16 -Imatge 2-Els gegantons Gonçal i Teresa celebren diumenge el seu 25è aniversari #FMripollet16 -Imatge 3-

Gonçal Bonilla Martín i Teresa Vila Arrufat, construïts per Manel Casserres, són els gegantons de la Colla Gegantera de Ripollet, constituïda dins la CRAC l'any 1989. Van ser presentats l'any 1991 i són un homenatge als mestres de la primera escola pública de Ripollet de mitjans dels anys 1920-1930. Aquests dos mestres van aconseguir un gran reconeixement per la seva tasca educativa, la creació de nous mètodes d'aprenentatge i la defensa de models d'educació progressistes, amb idees encara avui en vigor.

Els padrins d'aquests gegantons són el Mustafà i l'Elisenda, Els Gegants del Pi de Barcelona. Uns gegants que de forma excepcional visitaran Ripollet aquest 28 d'agost per tal de ser presents a la festa d'aniversari del Gonçal i la Teresa. També els acompanyaran els Gegants de Barberà i les parelles de gegants i gegantonets de Ripollet. Serà a partir de les 11.15 hores amb una plantada a la rambla de Sant Jordi amb Sarrià de Ter. Una hora més tard iniciaran la cercavila, fins a arribar a la plaça de Pere Quart, on faran el seu tradicional ball de gegants. Enguany, en ser una data especial, la CRAC ha preparat algunes sorpreses que no us podeu perdre.




AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal