fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 25 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Política
El Consell Comarcal aprova el Codi Ètic elaborat per la Comissió presidida per l'alcalde de Ripollet -Política- 27/07/2016

El Ple del Consell Comarcal del Vallès Occidental ha aprovat per unanimitat el Codi Ètic i de Bon Govern que ha elaborat la Comissió de la Transparència de l'ens supramunicipal, la qual està presidida per l'alcalde de Ripollet, José María Osuna. El Codi Ètic inclou mesures que no s'inclouen en altres documents, com per exemple les recomanacions per a acumulació de càrrecs, com actuar davant la imputació d'un càrrec públic o de confiança o la creació d'un Comitè Ètic.

El Consell Comarcal aprova el Codi Ètic elaborat per la Comissió presidida per l'alcalde de Ripollet -Imatge 1-

En la presentació del Codi Ètic, Osuna va remarcar la unanimitat aconseguida pel document. "La unanimitat és una fortalesa molt gran i esperem que aquesta fortalesa es pugui mantenir i tots els grups comarcals ens el fem nostre i batallem perquè es pugui complir", va assegurar l'alcalde de Ripollet. El president de la Comissió de la Transparència també va dir que "la raó de la voluntat de tenir un Codi Ètic és perquè durant els darrers anys en aquest Consell Comarcal hi ha hagut certs comportaments que han posat en dubte i han malmès la institució comarcal. Amb la Comissió de la Transparència i amb el Codi Ètic volem deixar enrere aquesta etapa i qualsevol comportament poc ètic".

La Comissió de la Transparència ha treballat per tal de recollir en el Codi Ètic i de Bon Govern els principis, les regles i els models de conducta a seguir per les persones que ocupen càrrecs electes i de lliure designació i per a tot el personal. La seva finalitat és garantir una gestió política propera i compromesa amb la ciutadania i els municipis del Vallès Occidental i oferir mecanismes eficaços, democràtics i transparents en la gestió dels recursos públics comarcals.

El Codi Ètic i de Bon Govern s'ha elaborat a partir de les aportacions dels diferents grups polítics comarcals i a partir de diferents propostes inicials que han servit de base i que s'han adaptat a la realitat del Consell Comarcal. En destaca, sobretot, l'enunciat d'una sèrie de principis generals que defineixen el marc general d'actuació pública ètica i responsable. Podeu consultar el Codi Ètic íntegrament en el document adjunt.

Foto: El president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, i l'alcalde de Ripollet, José María Osuna, durant la presentació del Codi Ètic i de Bon Govern.

E.P.


Icona Fitxer PDF - 0,2 Mb - Codi-Etic-i-de-Bon-Govern.pdf 

AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal