fons degradat blanc
ripollet.cat
Dimecres, 15 de maig de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Cultura
Els balls de Puerto Rico i de Polònia protagonitzen diumenge el Festival de Danses Folklòriques -Cultura- 08/07/2016

La Comissió Ripolletenca d'Activitats Culturals (CRAC) celebra un any més el seu tradicional Festival de Danses Folklòriques. Enguany comptarà amb l'actuació del Ballet Folklòric Guarionex de Puerto Rico i amb Krakowiacy Folk Song i Dance Group de Polònia. Ambdues formacions, amb una llarga trajectòria, representaran els balls i cançons típics dels seus respectius països, amb els seus característics vestits i complements. El Festival tindrà lloc el pròxim diumenge, 10 de juliol, a les 20 hores, al Teatre Auditori.

Els balls de Puerto Rico i de Polònia protagonitzen diumenge el Festival de Danses Folklòriques -Imatge 1-

El Ballet Folklòric Guarionex de Puerto Rico va néixer l'any 1978 al poble porto-riqueny de Mororvis el 1978. La companyia també integra un grup de treball que divulga i educa els seus valors com a poble a través de la música folklòrica. Els seus espectacles recullen les seves tradicions i costums, fusionant els diversos estils que es ballen a la seva illa, com són la guaracha, el mambo, la güajira, la salsa i el carnaval, sota el nom de 'Tiropicalísimo'. Com no podia ser d'altra maneta, el seu vestuari també representa aquesta barreja de cultures, amb una riuada desbordant de colors. L'agrupació està inscrita en el Departament d'Estat de Puerto Rico i és artista oficial per l'Institut de Cultura Porto-riquenya i la Companyia de Turisme de Puerto Rico.

Per la seva banda, la companyia Krakowiacy Folk Song i Dance Group es va formar l'any 1951, sota la tutela de l'Ajuntament de Cracòvia. La seva extensa trajectòria l'ha permès viatjar a molts països d'Europa, Àfrica i Amèrica del Sud, participant en festivals internacionals populars i concerts independents. Els seus espectacles estan formats per les cançons i balls tradicionals de Polònia, representant les diferents regions del país a través del seu folklore. Tanmateix, dediquen una especial mirada a les tradicions de la seva regió natal, Cracòvia. Es tracta d'una companyia camaleònica dalt de l'escenari, en la qual els seus membres canvien constantment de vestits i accessoris, depenent de l'atmosfera i el ritme de cadascuna de les peces interpretades.

R.H. / J.S.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal