fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 25 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Política
La Diputació i l'AMB atorguen més de set milions d'euros a Ripollet per a inversions fins el 2019 -Política- 20/06/2016

La Diputació de Barcelona ha atorgat 1,5 milions d'euros a l'Ajuntament per destinar-los a inversions fins al 2016. L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) n'aportarà més de cinc milions d'euros. Tant l'alcalde de Ripollet, José María Osuna, com la regidora d'Hisenda, Pilar Castillejo, s'hi van mostrar molt satisfets i van assenyalar que "tot això és fruit de la bona feina de l'Ajuntament". A més, Osuna va apuntar que "això també demostra que estem plenament capacitats per governar el municipi". La Diputació, a partir de les Meses de Concertació, donarà 700.000 euros per a la modernització i adaptació de l'administració local, 500.000 euros per a l'adequació d'espais municipals (com la planta de l'hotel Ibis), i 300.000 euros per a la recuperació de la llera del riu Ripoll. En una roda de premsa per presentar el pla d'inversions fins al 2019, l'alcalde de Ripollet, José María Osuna, va manifestar que "estem molt satisfets perquè aspiràvem al màxim i ho hem aconseguit".

La Diputació i l'AMB atorguen més de set milions d'euros a Ripollet per a inversions fins el 2019 -Imatge 1-

Osuna va afegir que en el mandat anterior, la Diputació va atorgar a l'Ajuntament 835.000 euros. Per aquest motiu, l'alcalde va assegurar que els tres projectes "han estat ben treballats i la Diputació ha vist que eren projectes clau per al nostre municipi. Això demostra que abans estàvem infafinançats, perquè fins i tot hi havia municipis similars al nostre que rebien més diners".

A banda de la subvenció de la Diputació, l'Ajuntament de Ripollet també rebrà diners de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). 2,7 milions d'euros ja estaven prefixats segons els paràmetres de l'ens suparmunicipal, i aniran destinats a l'acabament del carrer del Calvari, l'ampliació del parc dels Pinetons (que inclourà el jaciment arqueològic), l'adequació del Celler Cooperatiu (després de la seva adquisició, que es farà amb recursos propis), l'Arxiu Municipal i diverses millores al Centre Cultural. Són uns projectes que executarà la mateixa AMB.

A més, l'ens supramunicipal donarà a Ripollet 2,5 milions d'euros més per a altres accions que executarà el mateix Ajuntament. Es tracta de millores a centres escolars i equipaments esportius, al mobiliari del Kftí, a la insonorització de locals d'esbarjo, a semàfors, a un parc per a patinadors, a aparcaments gratuïts, a la rehabilitació de voreres, a la retirada de la font del parc del Riu Ripoll, a l'asfaltat de polígons industrials i carrers, i a la neteja del clavegueram.

L'AMB també ha confirmat 80.000 euros per a la instal·lació de dos carrils bici: un al torrent Tortuguer i un altre que connecti el municipi amb Montcada i Reixac. L'alcalde de Ripollet va apuntar que encara quedarà un altre pendent que connectaria el municipi amb Barberà del Vallès a través de la carretera de Barcelona i que caldria negociar també amb Cerdanyola del Vallès. "Hem demanat un estudi d'aquest carril bici a l'AMB", va explicar Osuna, "perquè és força necessari".

En aquest sentit, Osuna també va revelar que l'Ajuntament ha demanat a l'AMB 400.000 euros per finalitzar el projecte de recuperació de la llera del riu Ripoll, "però encara no estan confirmats". La regidora d'Hisenda, Pilar Castillejo, va afegir que aquestes partides atorgades per la Diputació i l'AMB es complementen amb una sèrie de romanents dels Pressupostos Municipals.

E.P.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal