fons degradat blanc
ripollet.cat
Diumenge, 5 de maig de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Política
El PSC considera "perdut" el primer any del govern de Decidim a l'Ajuntament -Política- 14/06/2016

Per al grup municipal del PSC, el primer any de govern de Decidim a Ripollet ha estat "un any perdut". En roda de premsa, celebrada a la seu de l'agrupació socialista el 13 de juny, just un any després que el nou equip de govern prengués possessió, el portaveu municipal socialista, Juan Parralejo, va manifestar que en aquest temps el municipi "no ha avançat en els grans reptes que tenim com a poble i les expectatives que aquest nou govern havia generat s'han convertit en decepció i frustració". A més, va acusar al govern local de "viure de l'herència rebuda", amb "una situació econòmica sanejada, que li ha permès acollir-se als beneficis que contempla la llei".

El PSC considera "perdut" el primer any del govern de Decidim a l'Ajuntament -Imatge 1-

Entre aquests "beneficis", els socialistes van assenyalar la reforma del pàrquing del CAP II, la nova línia de bus directe a Sabadell, el Pla de Mobilitat, el nou reglament dels horts, la Festa Major 2015, el projecte d'Horta Social, sobre la que van ironitzar "que el govern acaba de descobrir", el programa contra la pobresa energètica, el Pacte pel Lleure-Casals d'Estiu, etc. Per aquest motiu, Parralejo va assegurar que el govern "no ha presentat al Ple cap projecte important" i que té "una preocupant falta de coneixement de la realitat municipal".

Els socialistes ripolletencs van apuntar que Decidim "no ha fet el gir de 180 graus com s'esperava i ha quedat deslegitimat, perquè no han complert ni el seu propi codi ètic", en referència al fet que la regidora Pilar Castillejo sigui també diputada al Parlament, tal i com els socialistes han retret en els darrers Plens.

En paraules de Parralejo, l'actual govern de Ripollet "va arribar amb prepotència, sense ser conscient de la seva situació de minoria que l'obliga a dialogar i pactar". Els socialistes també van acusar el govern local d'"imcomplir compromisos adquirits al Ple", com la rebaixa del 10% de l'IBI i de "manipular l'opinió pública, com en el cas de la construcció del nou institut".

A parer del PSC, el govern de Decidim "basa la seva acció de govern en la propaganda i el "postureo" i va posar com a exemple la remodelació del parc de Rizal. "S'han gastat més diners en festes, pancartes, banderoles, tríptics i actes que en el mateix parc", va etzibar Parralejo.

Finalment, els socialistes ripolletencs també van criticar que al govern "se li omple la boca amb la participació i transparència, però exclou sistemàticament als grups de l'oposició del debat i la informació". "Cap membre del nostre grup ha estat entrevistat a la ràdio municipal durant aquest any, quan els membres del govern ho fan contínuament", va dir el portaveu municipal del PSC.

El que el govern podria haver fet i no ha fet
Els socialistes també van assenyalar una sèrie de projectes que, a parer seu, el govern podria haver posat en marxa i no ho ha fet, tot i estar "definits i pressupostats". Entre aquests projectes destacats pels socialistes ripolletencs hi ha la segona fase de remodelació del carrer del Calvari, eliminar les taxes d'escombraries i de la tarifació social, fer el nou traçat del carril bici i ampliar-ne l'existent, canviar l'ascensor del carrer de Maragall o l'auditoria econòmica de l'Ajuntament.

El PSC va recordar altres projectes o promeses de Decidim incomplertes, com no pagar els interessos als bancs, municipalitzar la gestió de les escoles bressol, elaborar uns pressupostos participatius, nomenar regidors de barri a la nova reestructuració funcional de l'Ajuntament, implementar la Llei de la Transparència, elaborar el Pla d'Actuació Municipal, replantejar l'Ordenança de Civisme i obrir nous espais educatius fora de l'horari escolar.

"Un engany i un menyspreu als veïns"
Els socialistes també van tenir paraules molt dures per a aquelles accions "que el govern diu que ha fet, però que són un engany i un menyspreu als veïns", segons Parralejo. Accions com ara la instauració de la Targeta Rosa de transport o la posada en marxa d'una Taula Social amb entitats i moviments socials. Però els socialistes també van mostrar el seu desacord en accions municipals com "dedicar més de 200.000 euros en un any a estudis innecessaris, informar que el govern destina 80.000 euros a beques de menjador o adjudicar contractes a dit, sense demanar diferents pressupostos o no afavorir l'ampliació de Lidl".

La roda de premsa del PSC de valoració del primer any de l'equip de govern va finalitzar amb una anàlisi del treball realitzat pel grup municipal socialista a l'Ajuntament, que es van autoqualificar "d'oposició responsable i exigent". Així, van apuntar que fins ara han presentat al Ple vuit mocions, han realitzat 21 comunicacions públiques sobre qüestions locals, han realitzat més de 80 preguntes sobre la gestió municipal, "algunes encara sense respondre" i han presentat al·legacions a les Ordenances Municipals, al Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible i al Reglament d'accés als horts municipals.

E.P.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal