fons degradat blanc
ripollet.cat
Diumenge, 28 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Política
Balanç de les CAV als ajuntaments: "són temps de decidir i treballar en totes les institucions" -Política- 26/05/2016

Les Canditatures Alternatives del Vallès Occidental (CAV) van proclamar, en l'acte de balanç del seu primer any als 14 ajuntaments vallesans on tenen representació, dels quals governen 4, que "ja han passat els moments de ser força anecdòtica o residual" i que ara "són temps de decidir i treballar en totes les institucions per transformar la societat i aconseguir el canvi que cada cop més la ciutadania ens demana".

Balanç de les CAV als ajuntaments: "són temps de decidir i treballar en totes les institucions" -Imatge 1-Balanç de les CAV als ajuntaments: "són temps de decidir i treballar en totes les institucions" -Imatge 2-Balanç de les CAV als ajuntaments: "són temps de decidir i treballar en totes les institucions" -Imatge 3-Balanç de les CAV als ajuntaments: "són temps de decidir i treballar en totes les institucions" -Imatge 4-Balanç de les CAV als ajuntaments: "són temps de decidir i treballar en totes les institucions" -Imatge 5-

Els alcaldes de Ripollet, José María Osuna; de Cerdanyola, Carles Escolà i el diputat provincial de les CAV-CUP, Quim Duran, encarregats de fer la valoració, van coincidir a destacar la consolidació de les CAV a la comarca i de la seva "nova manera de fer i d'entendre la política basada en la transparència, la participació ciutadana i la reducció de les distàncies entre les institucions i la ciutadania".

Voluntat de governar i transformar
L'alcalde Osuna va criticar que "en aquests anys ens havien dit, per intentar desprestigiar-nos, que no volíem governar, que érem les candidatures del no, còmodes en un paper de criticar-ho tot, però sense voler assumir responsabilitats".

Segons l'alcalde, "en l'any que portem d'aquesta legislatura hem demostrat que estem compromeses amb els nostres pobles i ciutats, formant governs allà on s'han donat les mínimes condicions necessàries. A Barberà del Vallès, a Ripollet, Cerdanyola i Sabadell, els representants de les CAV governen la ciutat, sols o amb coalicions, possibilitant poder incidir en el canvi de les polítiques existents fins ara. Tot i les dificultats pròpies de voler fer les coses d'una forma diferent sense tenir majories absolutes que ho facilitin, els municipis ja noten el canvi".

Així, va repassar que, en el primer any de mandat d'Ara Decidim a Ripollet, "s'ha posat en marxa del procés de municipalització del subministrament d'aigua, s'ha potenciat la participació ciutadana amb assemblees de barri, temàtiques i audiències públiques, s'ha creat l'Oficina Municipal d'habitatge, s'ha produït un augment pressupostari en temes d'ajuts socials i ocupació, s'han aplicat criteris de progressivitat a les ordenances fiscals, s'han aplicat polítiques de visualització LGTB i s'ha treballat per aturar en gran part les pudors de l'Ecoparc, entre altres impulsos de canvi implantats o en procés".

Des de 2002
'L'Acord al Vallès per uns ajuntaments al servei del poble', de l'any 2002, va ser el primer pas en la consolidació de les candidatures de l'esquerra alternativa del Vallès Occidental. El 24 de maig de 2015, les formacions integrades a les CAV van arribar a un acord polític per concórrer a les eleccions de forma conjunta dins la coalició CAV-CUP-Poble Actiu i que els van donar uns resultats històrics: 45 regidors/es, 5 consellers/es comarcals, 4 representants a l'AMB i 1 diputat provincial, amb el suport d'un total de 41.660 vots a tota la comarca. Això va convertir el Vallès Occidental en una de les 5 comarques de Catalunya amb més vot i més representació de l'espai alternatiu i d'unitat popular que representa Poble Actiu.

Oposició trencadora
A més de passar comptes del treball realitzat als governs de Ripollet, Cerdanyola, Barberà i Sabadell, en el comunicat del balanç del primer any, també s'insisteix en la importància del seu paper a l'oposició a altres 10 ajuntaments vallesans, perquè "les decisions no les prenguin uns pocs". Per això manifesten que "cal treballar des de l'oposició amb propostes clares i trencadores i amb control de la gestió del govern de forma que s'impulsin petits canvis".

Per a les CAV, "les decisions no poden continuar gestant-se entre bastidors, sota la influència mai transparent de grans interessos econòmics que només busquen el seu guany. Per això durant aquest any hem intentat, amb el nostre treball i les nostres propostes, enfortir la participació ciutadana, la transparència i l'accés a la informació en les nostres institucions", tot amb l'objectiu que "els canvis que perdurin", conclouen.




AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal