fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 28 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Política
Front comú dels alcaldes per garantir l'habitatge, la sanitat i els subministraments energètics -Política- 04/02/2016

L'alcalde de Ripollet, José María Osuna, va participar en la reunió de dimarts, 2 de febrer, de tots els alcaldes i alcaldesses del Vallès Occidental. Els edils reunits al Consell Comarcal van acordar fer un front comú en els àmbits de la sanitat, l'habitatge i els subministraments energètics. Volen convertir-se en un lobby de pressió per defensar el dret a l'habitatge, l'accés als subministraments energètics i una sanitat pública de qualitat. La reunió del Consell d'alcaldes i alcaldesses va voler mostrar el seu marcat caràcter social, i que els diversos consistoris comparteixen "una agenda social".

Front comú dels alcaldes per garantir l'habitatge, la sanitat i els subministraments energètics -Imatge 1-Front comú dels alcaldes per garantir l'habitatge, la sanitat i els subministraments energètics -Imatge 2-Front comú dels alcaldes per garantir l'habitatge, la sanitat i els subministraments energètics -Imatge 3-

El Consell d'alcaldes i alcaldesses va aprovar, d'una banda, un acord per garantir l'aplicació de la ILP 24/2015 de mesures urgents per afrontar l'emergència en l'àmbit de l'habitatge i de l'energia. Actualment, a la comarca, hi ha 223.878 persones en risc d'exclusió social. El president del Consell, Ignasi Giménez, explica aquest punt: "una de les qüestions que hem d'articular és qui pagarà el deute dels ciutadans que s'acullen al fet que no se'ls talli el subministrament elèctric. Volem que les empreses es comprometin a fer un fons, que es preveu a la Llei, per pagar aquest deute. Ara ho estem fent els ajuntaments sols".

L'acord preveu una coordinació entre Habitatge i Serveis Socials, que gestionarà el treball de regularització d'ocupacions i el seguiment de les famílies més vulnerables. També es treballarà entorn d'una taula sobre la Pobresa Energètica, integrada per representants comarcals, municipals i de les principals subministradores d'energia i aigua, pel desenvolupament de programes de lluita i mitigació de la pobresa energètica. Es treballarà per a la implicació de les empreses per la constitució del fons solidari per a cobrir els deutes d'energia de les famílies en risc d'exclusió.

Nova Taula Comarcal de Salut per a la millora de l'atenció sanitària
Per altra banda, els municipis de la comarca estan treballant conjuntament per revertir la situació de col·lapse en l'atenció sanitària que s'està patint en els darrers anys. Malgrat no tenir competències en aquest camp, des dels municipis es considera que els ajuntaments no es poden quedar al marge de la situació actual, amb llargues llistes d'espera o saturació a les urgències als hospitals, entre d'altres. Per aquesta raó, els alcaldes i alcaldesses de la comarca van aprovar crear una Taula Comarcal de Salut, formada pels ajuntaments per tal de defensar la millora de l'atenció sanitària a la comarca.

La Taula vol ser una veu comuna que permeti actuar davant la Generalitat de Catalunya per pal·liar els dèficits que actualment pateix el sistema sanitari fruit de la disminució del pressupost acumulada els darrers anys i que afecta les llistes d'espera, les urgències, les derivacions, el tancament de llits o l'atenció en salut mental, entre altres qüestions.

Els dies vinents se sol·licitarà al conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Antoni Comín, una reunió amb el Consell d'Alcaldes i Alcaldesses de la comarca. Així mateix, els alcaldes i alcaldesses demanen la construcció dels equipaments sanitaris necessaris a la comarca, acompanyats d'un increment de recursos i de la plantilla de professionals oportuna.

Fotos: Consell Comarcal del Vallès Occidental.

J.S.


Icona Fitxer PDF - 0,13 Mb - ripollet-pol-acord-alcaldes-consell-habitatge-030216.pdf 
Icona Fitxer PDF - 0,19 Mb - ripollet-pol-acord-alcaldes-consell-sanitat-030216.pdf 

AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal