fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 29 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Joventut
El Consell Comarcal destina prop d'un milió d'euros en projectes per reduir l'atur entre els joves -Joventut- 20/01/2016

El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha posat en marxa aquest mes de gener sis projectes comarcals, que serviran per fomentar l'ocupació entre els i les joves de la comarca. En total es destinaran 951.686,36 euros, gairebé un milió d'euros, en aquests projectes, que es desenvoluparan en diverses poblacions. Un total de 150 joves, d'entre 16 i 29 anys, de 17 municipis diferents es podran beneficiar dels plans d'ocupació. Els joves de Ripollet també podran treure profit d'aquests projectes comarcals. Aquests projectes són finançats en el marc del Programa de Garantia Juvenil a Catalunya.

El Consell Comarcal destina prop d'un milió d'euros en projectes per reduir l'atur entre els joves -Imatge 1-

Amb aquest anunci, el Consell Comarcal fa "una aposta decidida al costat dels ajuntaments per fer un pas endavant i incidir en l'atur juvenil. Estem posant eines i mecanismes per tal que els joves de la comarca puguin accedir a espais de formació, a espais de coneixement i fins i tot, puguin conèixer el món laboral i treballar", explica el conseller comarcal, Joan Carles Paredes, president de la Comissió Informativa de Promoció Econòmica i Ocupació.

Requisits de les persones participants
Per poder participar, els i les joves han d'estar inscrits a l'Oficina de Treball com a demandant d'ocupació no ocupat. També han d'estar inscrits al Pla de Garantia Juvenil: tenir entre 16 i 29 anys, no haver treballat en els darrers 30 dies i no estar rebent formació actualment. A banda, les persones participants han de disposar de permís de residència i treball, han de poder desplaçar-se, bona comprensió del català i el castellà, i coneixements d'informàtica a nivell d'usuari.

Projectes i actuacions

- Joves per l'Ocupació
El projecte Joves per l'Ocupació formarà a 80 joves d'entre 16 i 24 anys en cinc especialitats diferents: Operacions auxiliars d'elaboració a la indústria alimentària, Auxiliar de gestió logística i administrativa, Comerç i desenvolupament d'aplicacions mòbils, Auxiliar de preparació física i esportiva i Operacions auxiliars de càtering i cuina de col·lectivitats. Compta amb un pressupost de 314.775 €.

- Fem ocupació per a joves
Hi participaran 20 persones d'entre 18 i 29 anys amb l'objectiu d'inserir-se laboralment. Es tracta d'una experiència professional d'un mínim de 6 mesos que es complementa amb formació. Compta amb un pressupost de 88.000 €. Els joves han de tenir ESO, Batxillerat i/o Cursos de formació de Grau Mitjà.

- Programa Integral
Es tracta d'un programa que atendrà 95 joves de la comarca, amb l'objectiu de la inserció laboral o el retorn del jovent al sistema educatiu. Té un pressupost total de 473.911,36 €.

- Emprenedoria jove per promoure la salut i la qualitat de vida
Acció adreçada a 20 joves de la comarca amb qualificació professional o superior i/o experiència professional. L'objectiu és impulsar projectes de joves emprenedors i emprenedores per promoure la salut i la qualitat de vida a través de l'aplicació de la tecnologia i la innovació. Aquest projecte compta amb un pressupost de 75.000 €.

A més de Ripollet, les poblacions que es veuran beneficiades per aquests projectes, gestionats pel Consell Comarcal, són Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Castellar del Vallès, Castellbisbal, Gallifa, Matadepera, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Rellinars, Sant Cugat del Vallès, Sant Llorenç Savall, Sant Quirze del Vallès, Sentmenat, Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls.

J.S.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal