fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 26 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Medi Ambient
Neix un nou projecte als parcs de Ripollet: els 'Cercles de prat' -Medi Ambient- 01/10/2015

La regidoria de Medi Ambient ha posat en marxa el nou projecte mediambiental dels 'Cercles de prat', basat en zones de prat urbà, delimitades amb estaques, on es deixarà que la vegetació creixi lliurement. Cadascun dels cercles de prat constituirà un microhàbitat on la biodiversitat es desenvoluparà sense entrebancs. Als cercles no s'hi realitzaran segues periòdiques ni cap altre tractament, per tant la vegetació i la fauna es desenvoluparà lliurement. Així doncs, es convertiran en refugi de fauna i flora, i en rebost natural de llavors.

Neix un nou projecte als parcs de Ripollet: els 'Cercles de prat' -Imatge 1-

Els cercles de prat serviran per experimentar i estudiar noves zones de gestió del verd urbà. A més, seran un recurs per conèixer la diversitat d'espècies de fauna que poden utilitzar-los com a refugi i nidificació. S'han marcat quatre cercles de prat amb característiques ben diferents:

- Bosc dels antics Pinetons:
Cercle de prat ombrejat on creixen herbes i arbustos sota la pineda. Aquest cercle, d'una hectàrea de superfície, té unes peculiaritats especials pel que fa a les característiques químiques del sòl, la situació i les varietats plantades.

- Zona boscosa que envolta els antics Pinetons:
Cercle de prat assolellat d'uns 300 m2, en uns antics camps de producció agrícola on des de fa anys s'ha establert un prat espontani.

- Zona de prat del Parc del Riu Ripoll:
Cercle de prat assolellat d'uns 115 m2, a una zona molt urbana i sotmesa a una forta pressió de públic. El sòl és un terreny de replè molt compactat.

- Zona de prat del Torrent Tortuguer:
Cercle de prat assolellat d'uns 300 m2 en una zona periurbana, amb una pressió de públic moderada. El sòl està format per terres de replà sobre l'antic Torrent Tortuguer.

J.S.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal